Plăcinta de dovleac poate fi o adevărată încântarea pentru papilele gustative ale celor care țin post în această perioadă. Unde mai pui că nu este deloc complicat să o prepari. Iată rețeta...
Publicitate
Ingrediente pentru aluat:
300 g de făină
150 g de margarină
100 ml de apă rece
Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
500 g de dovleac copt, fără coajă și tăiat cubulețe
100 g de zahăr brun
100 g de nuci măcinate
1 linguriță de scorțișoară
Cum se prepară
Într-un castron mare, amestecă făina cu sarea și margarina rece, tăiată cubulețe. Frământă până obții un aluat omogen, potrivit retete.unica.ro. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Întinde aluatul cu un sucitor și așază-l într-o tavă de copt unsă cu ulei.
Într-un alt castron, amestecă dovleacul, zahărul brun, nucile măcinate și scorțișoara. Răstoarnă amestecul de dovleac peste aluatul din tavă. Coace plăcinta timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când aluatul devine auriu. Lasă plăcinta să se răcească înainte de a o felia și a o servi.
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu