Plăcinta cu dovleac este desertul preferat de toată lumea, toamna. Este uşor de preparat şi foarte gustoasă.
1 kilogram de dovleac ras
Un cub drojdie
1kg făină
250 ml apă
100 ml ulei
200 grame miez nucă
Scorţişoară
Zahăr vanilat
Zahăr pudră
Zahăr tos
Esenţă
Frământăm aluatul cu făină, apă călduţă şi drojdie. După care, îl împărţim în două părţi egale. Se ia prima parte şi se împarte la rândul ei în trei părţi, după care se fac biluţe.
Luăm prima biluţă, punem puţin ulei şi o întindem. Următorul pas este să luam cea de-a doua biluţă cu care procedăm la fel ca la prima, apoi punem una peste alta. La fel procedăm şi cu cea de-a treia biluţă, după care se împătureşte și se lasă la crescut 10 minute.
Între timp, facem la fel şi cu ce de-a doua parte de aluat.
Facem compoziţia. Într-un bol punem dovleacul ras, adăugăm zahărul vanilat, nuca, scorţişoara şi zahărul tos.
Întindem prima parte de aluat până când obţinem foaia de plăcintă. O stropim cu puţin ulei, după care punem amestecul de dovleac preparat anterior. Se rulează și se taie bucăți. Aşezăm bucăţile de plăcintă în tava unsă cu ulei.
Procedăm la fel şi cu cea de-a doua parte de aluat.
Introducem tava în cuptor, la 180 de grade, timp de 40 de minute. La final putem pune zahăr pudră peste ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu