Plăcinta cu mere şi scorţişoară este delicioasă şi uşor de preparat. Mai mult, se face şi foarte repede. Vă prezentăm o reţetă pe care trebuie să o încercaţi.
1 kilogram de mere
Un cubuleţ de drojdie
1kg de făină
250 ml apă
100 ml ulei
250 grame miez nucă
Scorţişoară
Zahăr vanilat
Esenţă
6 linguri de zahăr
Preparăm aluatul din făină, apă călduţă și drojdie. Îl împărţim în două părţi egale. Se ia prima parte şi se împarte în trei părţi, după care se fac biluţe.
Întindem prima biluţă, se pune ulei, apoi întindem şi cea de-a doua biluţă. O punem peste prima. La fel procedăm şi cu cea de-a treia biluţă, după care se împătureşte și se lasă la crescut 10 minute.
Între timp, facem la fel şi cu cea de-a doua parte a aluatului.
Se întinde prima parte de aluat până când obţinem foaia de plăcintă.
Separat, într-un bol radem merele, adăugăm zahărul tos, zahărul vanilat, scorţişoara, nuca şi se amestecă. Se stropeşte foaia de plăcintă cu puţin ulei, după care se pune compoziţia preparată anterior. Se rulează și se taie bucăți, bucăţi pe care le punem în tava tapetată cu ulei.
Procedăm la fel şi cu cea de-a doua parte.
Introducem tava în cuptor, la 180 de grade, timp de 30 de minute. La final putem pune zahăr pudră peste ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News