Plăcinta de post cu ciuperci este perfectă pentru cei care se abțin de la "mâncarea de dulce". Iată cum se prepară...
Ingrediente
Aluat:
350 g făină
150 ml apă
80 ml ulei
25 gr drojdie proaspătă
1 linguriță oțet de mere sau de vin alb
1 linguriță de sare
Umplutură de ciuperci:
500 gr ciuperci
½ bucată praz
2 căței de usturoi
½ ardei roșu
200 gr roșii decojite la conservă
½ linguriță de cimbru
50 ml ulei de măsline
sare și piper
Cum se prepară
Aluat:
Se pun 2 linguri de făină în apa caldă și drojdia sfărâmată. Se lasă deoparte câteva minute.Toate ingredientele pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă până când aluatul începe să se lege.Se transferă pe o suprafață pudrată cu făină și se frământă bine până când aluatul devine omogen.Se împarte aluatul în două. Jumătate din aluat se pune în tavă, peste hârtia de copt.
Umplutura de ciuperci:
Se taie prazul mărunt și se călește până se înmoaie.Ciupercile și ardeiul roșu se mărunțesc și se adaugă la praz împreună cu sare și piper.Usturoiul se mărunțește și se adaugă, apoi se pun ciupercile. Se adaugă și cimbrul și se lasă să căiască timp de 5 minute.Se adaugă roșiile pasate/tocate și se lasă la foc mediu până când sosul scade în volum, amestecând regulat.
Asamblare și coacere:
Când umplutura nu mai este apoasă, se toarnă peste aluatul din tavă și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat.Se presară semințe de mac sau susan deasupra și se introduce în cuptor până când plăcinta se rumenește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News