Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a spus cum se pregătește o delicioasă rețetă de plăcintă cu spanac și brânză feta.
1 pachet aluat de plăcintă
1 kg spanac
750-800 gr brânză feta
4-5 ouă
1 ceașcă de lapte
2 linguri de smântână
2-3 fire ceapă verde
2-3 fire usturoi verde
ulei de măsline
rozmarin
Ceapa și usturoiul se toacă rondele și se călesc în puțin ulei de măsline. Apoi se adaugă spanacul tocat și puțin rozmarin. Brânza feta, sfărâmată, se amestecă cu 2-3 ouă și o lingură de smântână. Apoi se împart foile de plăcintă în grupuri de câte trei și se ung cu ulei de măsline.
Se așază primul grup de foi pe bancul de lucru, se întinde peste ele o parte din compoziția de brânză feta cu ouă, iar din loc în loc se așază grămăjoare de spanac. Apoi se strânge, așa încât să se vadă din loc în loc brânza și spanacul. Se transferă în tava unsă cu ulei sau unt. Se procedează la fel și cu al doilea și al treilea grup de foi și se așază în tavă, potrivit a1.ro. Restul de ouă se amestecă cu laptele și o lingură de smântână și se toarnă deasupra.
Se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu