Plăcintă dobrogeană. Nu există român, probabil, care să nu fi gustat măcar plăcinta dobrogeană. Este savuroasă și nu te mai saturi de gustul ei. Iată cum se prepară.
Ingrediente
4 ouă
500 g smântână
300 g unt
1 pachet de foi de plăcintă – într-o pungă sunt 10,12 bucăți
500 g brânză telemea
Vezi și: Pastramă de oaie. Cum se prepară. Cea mai bună metodă
Plăcintă dobrogeană. Se decongelează foile de plăcintă, la temperatura camerei. Între timp, se dă prin răzătoare mică, brânza. Se topește untul apoi se lasă se se răcească. Se ia câte o foaie de plăcinte, se întinde pe masa de gătit și se unge cu unt, scrie avantaje.ro. Peste ea mai adăugați o foaie, ungeți-o și pe ea cu unt, apoi peste cele două puneți un strat subțire de smântănă și încă un strat generos de brânză.
Plăcintă dobrogeană. Rulați foaia și faceți un sul, apoi îndesați sulul, ca și cum ar fi un acordeon desfășurat. Repetați această procedură cu toate foile din pachet, apoi puneți-le într-o tavă unsă cu ulei. Introduceți toate sulurile în tavă, așezate unul lângă altul. Untul topit care a mai rămas trebuie folosit pentru ungerea întregii plăcinte realizate din suluri compacte.
Plăcintă dobrogeană. Separat, într-un castron bateți cele patru ouă și împrăștiați-le uniform cu ajutorul unei pensule, având grijă să nu există vreun loc neacoperit de ou. Înțepați rulourile cu o furculiță. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la tem. 200 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute.
Vezi și: Pârjoale bucovinene cu piure. Rețeta tradițională pe care trebuie s-o notezi
Crofne bănăţene. Cele mai bune gogoși. Gustul copilăriei adevărate!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu