Plăcinta dobrogeană este foarte uşor de făcut şi nu necesită mult timp. Orice gospodină trebuie să ştie această reţetă.
4 mere
4 linguri de zahăr
1 kilogram de brânză dulce
1 kilogram de făină
250 ml de lapte
Un cubuleţ de drojdie
Sare
5 ouă
Stafide
Ulei
Pentru ca plăcinta să iasă pufoasă, mai întâi se cerne făina, după care adăugaţi drojdia, un praf de sare şi turnaţi încet laptele cald. Se frământă aluatul. Se lasă să creacă 30 de minute, după care se întinde foaia.
Între timp, preparăm umplutura. Se rade brânza, se adaugă ouăle, sare, zahăr vanilat şi stafide.
Puneţi umplutura pe foaia de plăcintă, după care se rulează şi se aşează într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minte, la 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu