Iată rețeta celui mai ingenios desert de vară: plăcinta-evantai cu cireșe.
- Un pachet de foi de plăcintă
- 4 ouă
- 200 ml lapte
- 200 ml de smântână pentru gătit
- 150 grame zahăr
- 80 grame unt topit
- un plic praf de copt
- esență de vanilie
- coaja de la o lămâie
- 400 grame cireșe
- zahăr pudră pentru decor
Se întinde o foaie de plăcintă pe fundul tăvii și se unge cu puțin unt. Fiecare dintre foile de plăcinte pe care le folosim se va stropi cu unt și apoi se va strânge precum un evantai si se pune în tavă. Se face această operațiune cu fiecare dintre foi, astfel în cât sp fie cât mai înalte.
Tava se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute, până când acestea devin aurii și crocante.
Crema se prepară amestecând cu telul toate ingredientele, mai întâi ouăle cu zahărul, apoi ingredientele umede, coaja de lămâie și praful de copt.
Crema obținută se toarnă peste tava cu foile deja coapte, pe întreaga suprafață, se adaugă și cireșele și se bagă din nou la cuptor pentru alte 20 de minute.
Plăcinta se lasă să se răcească și se decorează cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Citește și: Budincă de macaroane cu brânză. Rețeta din 1955
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu