Plăcinta cu mere este un desert tradițional, care este pe placul tuturor. Azi vă oferim o rețetă interesantă a acestui desert minunat.
Merele sunt fructe care se găsesc pe tot parcursul anului. Plăcinta cu mere poate fi pregătită în zeci de variante diferite.
Printre altele, merită să amintim că merele sunt fructe minune din punct de vedere nutrițional. Plăcinta cu mere și cu fulgi de ciocolată este potrivită pentru a fi servită și de sărbători.
Ingrediente:
3 mere;
250 grame de făină + 2 linguri separat;
un plic de praf de copt;
150 grame de zahăr;
3 ouă;
60 grame ulei de semințe de floarea soarelui;
200 grame de suc de portocale
coaja de portocală;
o ceașcă cu chipsuri de ciocolată,
esență de vanilie.
Pentru mere, trebuie să alegeți fructele mai dulci. Merele se taie felii foarte subțiri, se stropesc cu două linguri de suc de portocale și 4 linguri din zahăr și se dau deoparte.
Chipsurile de ciocolată se dau la congelator. Se toarnă uleiul de semințe într-un bol cu zahărul rămas și cu un mixer electric amestecați ingredientele.
Friptură se va topi în gură, dacă ții cont de aceste sfaturi
Acum adăugați ouăle, esența de vanilie și sucul de portocale. Între timp, într-un alt bol combinați făina cu praful de copt. Acum adăugați în bolul cu făină lichidele amestecate anterior.
Între timp, scoateți fulgii de ciocolată din congelator și treceți-i prin două linguri de făină. Adăugați în aluat coaja de portocală, fulgii de ciocolată și amestecați cu o lingură.
Turnați aluatul într-o formă de copt, unsă cu unt, cu margini înalte și împrăștiați deasupra feliile de mere. Coaceți plăcinta, în cuptorul preîncălzit, timp de 50 de minute, la 170°. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu