Plăcinta grecească savuroasă, cu brânză sărată, este gustarea perfectă pentru weekend. Așadar, nu mai stă pe gânduri și apucăte de treabă. Cei dragi vor fi încântați. Iată rețeta.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă
700 gr brânză grecească (feta şi telemea)
250 gr cremă de brânză
3 linguri iaurt grecesc
3 linguri ulei de măsline
3 gălbenuşuri
1 legătură de pătrunjel
2 gălbenuşuri pentru uns
170 gr unt
măsline pentru servit
Brânza, crema de brânză, iaurtul, gălbenuşurile, pătrunjelul tocat şi uleiul de măsline se mixează până devin o compoziţie cremoasă, scrie bucataras.ro. Tava se tapetează cu hârtie de copt. Se ia câte o foaie, se unge cu cremă de brânză şi se rulează. Dacă foile sunt prea subţiri, luăm câte două foi o dată. Se aşază într-o formă rotundă şi se montează în formă de cerc.
Când am terminat de pus toate rulourile le ungem cu gălbenuş. Coacem plăcinta la 180 de grade până se rumeneşte. Când este gata, cu un cuţit pe deasupra desfacem uşor şanţurile dintre rulouri apoi turnăm untul topit fierbinte. O lăsăm să tragă untul şi o putem servi caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu