Plăcinta grecească tradițională se prepară foarte ușor. Este sățioasă și delicioasă! Iată cum se procedează.
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 1 ceapă
- 4 linguri ulei
- 1 linguriță mărar uscat
- 1 lingură pătrunjel crud
- 200 g telemea
- 4 ouă
- 2 linguri smântână
- 150 g unt topit
- 12 foi plăcintă
- sare, piper
Cum se prepară
Spanacul se curăţă, se spală bine şi se lasă la scurs. În ulei se căleşte ceapa, se adaugă spanacul, se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc 10 minute, potrivit retete.unica.ro. După acest timp, se ia capacul şi se lasă pe foc să se evapore lichidul. Se potriveşte gustul de sare, piper, mărar şi pătrunjel. Ouăle se bat şi se amestecă cu brânza şi smântâna şi se amestecă cu spanacul.
Tava de copt se unge cu unt topit şi se aşază 6 foi, unse între ele fiecare cu unt topit. Se pune amestecul de spanac, se uniformizează şi se aşază celelalte foi unse între ele cu unt topit. Se unge ultima foaie cu unt topit şi se dă la cuptor pentru 45 de minute.
Vezi și: Clătite norvegiene. Rețeta delicioasă de Pannekaker
Gogoși libaneze. Rețeta ușoară și savuroasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News