Plăcinta nemțească poate deveni vedeta de pe masa ta pentru cei dragi. Este un desert mai mult decât delicios. Iată rețeta.
Ingrediente
- 300 g făină
- lingură praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 120 g zahăr
- 120 g unt
- esenţă vanilie
- 2 ouă
- un praf de sare
Umplutura
- 200 g smântână
- 150 g iaurt
- 70 g zahăr
- esenţă vanilie
- 40 g amidon
- 2 linguri zeamă de lămâie
Stratul de fructe
- 600 g cireşe/un borcan de aceeaşi cantitate compot
- 250 ml apă (dacă foloseşti cireşe proaspete)
- 40 g amidon
- scorţişoară
Prepararea sosului de cireşe
Combină cireşele (dacă sunt proaspete, fără sâmburi; dacă sunt din compot, cu tot cu suc şi omiţi apă), cu apă şi puţină scorţişoară. Pune cratiţa la foc mediu, iar când compoziţia se încălzeşte, separă 2-3 linguri de zeamă şi amestecă-le cu amidonul. Pune amidonul dizolvat peste fructe şi amestecă până ce obţii un sos de fructe îngroşat, potrivit retetepractice.ro.
Vezi și: Prăjitură de ciocolată, fără coacere. Desertul rapid și delicios. Este o nebunie!
Prepararea blatului
Cât sosul se răceşte, prepară blatul. Combină făina cu praful de copt, zahărul, sarea şi bicarbonatul. Adaugă untul cât mai rece, cele două ouă şi esenţa de vanilie, continuând să mixezi până ce obţii un aluat omogen. Întinde cu degetele 2/3 din aluat într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt şi ridică-l pe pereţii tăvii. Adaugă suplimentar 2 linguri de făină peste restul de compoziţie şi preseaz-o cu furculiţa pentru a obţine firimituri din compoziţie.
Vezi și: De ce să-ți faci provizii de unt. Ne vei mulțumi, în următoarea perioadă!
Prepararea cremei
Combină iaurtul cu smântână, zeamă de lămâie, esenţa de vanilie, amidonul, ouăle şi zahărul. Omogenizează amestecul.
Cum asamblezi plăcinta cu cireşe
Peste blatul întins în tavă aşază sosul de cireşe, deasupra întinde crema de smântână, iar peste smântână presară din belşug şi cât mai răspândite firimiturile de aluat. Dă plăcinta nemţească cu cireşe şi smântână. pentru 45-50 de minute, la 180 de grade.
Vezi și: Cum faci CHIFTELE FRANȚUZEȘTI. Rețeta rapidă și ușoară. Vei fi lăudat pentru preparatul tău!
Ce se întâmplă dacă pui oțet pe o felie de pâine și o lași în bucătărie. Îți vine să crezi?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu