Această rețetă de plăcintă cu mere este una cu totul și cu totul specială. Iată cum se prepară această prăjitură... a Evei.
Ingrediente
- 100 g glazură de ciocolată
Decor:
- 120 g marmeladă
- 2 linguri rom
- 40 g cacao
- 2 bucati gălbenuşuri
- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
Umplutură:
- 100 g unt pentru tavă
- 2 pachete praf de copt
- 400 ml ulei
- 6 bucăți ouă
- 400 g zahăr
- 600 g făină
- 50 g stafide
- 70 g nuci
- 1 kg mere fără coajă
100 g nuci
100 g frișcă
Vezi și: TORT "7 pahare". REȚETA simplă pentru un DESERT FABULOS. Va face senzație!
Cum se prepară
Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt. Se unge o tavă mare cu grăsime, se presară făină şi se toarnă aluatul. Se pune în cuptor (la 160°C) timp de 40 de minute, potrivit retete.unica.ro. Apoi se lasă să se răcească.
Se bate untul cu zahărul, spumă, după care se încorporează gălbenuşurile. Se adaugă cacaua şi romul. Se răstoarnă pe o planşă aluatul răcit. Se taie transversal în două părţi. Partea de jos se unge cu marmeladă, partea de sus se acoperă cu cremă, după care se lipesc cele două părţi. Se acoperă la suprafaţă cu glazura de ciocolată şi se lasă la răcit. Se taie felii şi se decorează cu smântână şi miez de nucă.
Vezi și: NEGRESĂ FĂRĂ COACERE. Rețeta rapidă și delicioasă! Faci ECONOMIE de timp și bani
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu