Plăcinta picantă cu brânză şi praz este gustarea ideală în această perioadă. Rețeta nu este deloc complicată. Iatâ cât de ușor se prepară.
Publicitate
Ingrediente
Pentru aluat
- 500 g făină
- 250 g margarină
- 200 ml lapte
- 1 pachet praf de copt
- sare
Pentru umplutură
- 3-4 fire de praz
- 1 cana lapte
- 250 g brânză proaspătă
- 250 g telemea
- 3 ouă
- piper
- şofran
Vezi și: PRĂJITURĂ cu biscuiți și ciocolată, FĂRĂ COACERE. Cea mai SIMPLĂ REȚETĂ de desert
Cum se prepară
Se cerne făina cu praful de copt, apoi se adaugă laptele, un praf de sare şi margarina tăiată cubuleţe. Se frământă rapid un aluat, se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece o oră, potrivit retete.unica.ro.
Între timp, prazul se curăţă, se taie rondele şi se fierbe în lapte. Se adaugă câteva picături de ulei şi se lasă la foc mic, 15 minute. Când se răceşte se amestecă cu brânza proaspătă, telemeaua rasă, ouăle bătute şi condimente după gust.
Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3-4 mm. Se presară umplutura şi se rulează. Se taie felii late de 1-1,5 cm şi se aşază orizontal într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se coace în cuptorul încins, la foc iute, 35-40 minute. După 15 minute focul se reduce la mijlociu.
Vezi și: GOGOȘI chinezeşti. Desertul din CHINA care te va cuceri. Iată REȚETA
PLĂCINTĂ georgiană cu BRÂNZĂ. Rețeta de Khachapuri care trebuie încercată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News