PLĂCINTA REGILOR. Rețeta fenomenală pe care o vei repeta. Un adevărat deliciu!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Plăcinta regilor este un deliciu de care te poți bucura în tihnă în zilele de weekend. Iată rețeta.

Publicitate

Ingrediente

- 2 rulouri aluat foitaj
- 1 gălbenuş
- 1 lingura lapte

Pentru umplutură:

- 100 g ciocolată albă de menaj
- 100 g făină de migdale
- 75 g unt
- 50 g zahăr
- 1 ou

Cum se prepară

Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se aşază unul dintre aluaturile de foitaj. Untul şi ciocolata se topesc separat. Se amestecă zahărul, făina de migdale şi oul cu untul şi ciocolata topite, potrivit retete.unica.ro.

Se varsă amestecul în tavă peste aluat, se acoperă cu al doilea aluat care se lipeşte de cel de jos. Se unge cu gălbenuş amestecat cu lapte şi apoi se găureşte cu furculiţa. Se dă la cuptor pentru 10 minute la temperatură joasă şi apoi 25 de minute la temperatură mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel