Plăcinta regilor este un deliciu de care te poți bucura în tihnă în zilele de weekend. Iată rețeta.
Publicitate
Ingrediente
- 2 rulouri aluat foitaj
- 1 gălbenuş
- 1 lingura lapte
Pentru umplutură:
- 100 g ciocolată albă de menaj
- 100 g făină de migdale
- 75 g unt
- 50 g zahăr
- 1 ou
Cum se prepară
Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se aşază unul dintre aluaturile de foitaj. Untul şi ciocolata se topesc separat. Se amestecă zahărul, făina de migdale şi oul cu untul şi ciocolata topite, potrivit retete.unica.ro.
Se varsă amestecul în tavă peste aluat, se acoperă cu al doilea aluat care se lipeşte de cel de jos. Se unge cu gălbenuş amestecat cu lapte şi apoi se găureşte cu furculiţa. Se dă la cuptor pentru 10 minute la temperatură joasă şi apoi 25 de minute la temperatură mai mare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News