Plăcinta rustică cu vinete este gustoasă și delicioasă și îi va cuceri și pe cei cărora nu le plac aceste legume.
Pentru rețeta de mai jos nu veți avea nevoie de cuptor, ci de o tigaie și un aragaz. Veți avea un adevărat succes culinar.
Plăcintă cu vinete: ingrediente pentru 4 porții:
4 cartofi fierți,
2 vinete,
5 sau 6 grame de brânză afumată,
2 căței de usturoi,
100 grame de parmezan ras,
1 ou,
câteva frunze de busuioc,
sare și piper după gust
50 ml de ulei,
un ardei iute.
Mai întâi vinetele se taie în cuburi de aproximativ 1 centimetru. Apoi într-o oală se toarnă uleiul, usturoiul ușor zdrobit și ardeiul iute tocat. Când ingredientele încep să se prăjească, se adaugă vinetele.
Sărați și pipărați și acoperiți oala cu un capac. Lăsați legumele să fiarbă circa 10 minute, amestecând din când în când. Când vinetele sunt gata, oala se ia de pe aragaz.
Cea mai veche rețetă a plăcintei cu mere: ai nevoie de câteva produse și capodopera culinară e gata
În acest moment, cartofii fierți anterior se curăță de coajă și se zdrobesc cu o furculiță. Adăugați-i în oala cu vinete. Urmează frunzele de busuioc rupte grosier și parmezanul ras. Continuați prepararea, adăugând un ou și amestecați bine cu o lingură.
Odată ce totul pare omogen, puneți o tigaie pe aragaz și turnați puțin ulei. Când uleiul este puțin fierbinte, transferați jumătate din aluat în tigaie. După ce ați întins bine aluatul, lăsați plăcinta să se coacă la foc mic, timp de 5 minute.
Șase alimente care devin mai sănătoase după tratamentul termic: aflați care sunt acestea
Acum adăugați feliile de brânză afumată și acoperiți totul cu cealaltă jumătate de aluat. Puneți peste tigaie un capac și gătiți plăcinta câte 10 minute pe fiecare parte.
În schimb, dacă vreți să coaceți plăcinta la cuptor, trebuie doar să puneți aluatul pe o tavă și să-l gătiți un sfert de oră, la 200 de grade. Când plăcinta cu vinete este gata, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. Poftă bună!
Vă prezentăm o rețetă simplă de vinete murate, care sunt incredibil de gustoase și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav.
Sunt atât de bune, încât este greu să le reziști și vei mânca tot borcanul dintr-o dată.
Ingrediente:
vinete mici - 5 bucăți,
ardei bulgăresc - 3 bucăți,
ceapă de mărime medie - 3 bucăți,
oțet - 125 ml
ulei vegetal - 60 ml
apă pentru saramură - 500 ml
usturoi - 8 căței,
sare - 1 lingură,
pătrunjel verde - după gust.
Se spală vinetele și se fierb 5 minute. După ce se răcesc, vinetele se taie rondele de aproximativ 1,5 cm grosime. Tăiați mărunt pătrunjelul.
Ceapa se taie rondele, iar usturoiul se pisează. Tăiați ardeii în jumătate, îndepărtați-le cotorul semințele și tăiați-i în jumătăți de inele.
Preparați acum saramură: apa se combină cu uleiul, oțetul și sarea într-o cratiță. Compoziția se fierbe, apoi se răcește. Pe fundul borcanului sau al recipientului, în care se vor marina vinetele, se pun feliile de ardei gras, apoi rondelele de ceapă și vinetele. Se adaugă usturoiul și se presară peste vinete pătrunjelul.
Chifteluțe crocante de ton: un aperitiv spectaculos și delicios, apreciat de toată lumea
Repetați straturile până când terminați toate ingredientele. Umpleți, apoi, recipientul cu saramură și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News