Vă oferim rețeta unei plăcinte savuroase, care poate fi servită la o cină cu prietenii.
Un aperitiv rustic excepțional de sănătos și autentic este plăcinta cu umplutură de vinete. Prepararea nu este dificilă, trebuie doar să urmați procedurile pentru a face un aluat perfect, care să învelească corect umplutura din vinete.
Ingredientele pentru aluat sunt:
400 ml apă caldă,
600 grame de făină,
10 grame de zahăr granulat,
8 grame de sare.
Ingredientele pentru umplutură sunt:
1 lingură de pastă de roșii,
8 grame de sare,
50 ml apă,
o jumătate de pahar de ulei vegetal,
1 ardei roșu și unul verde,
4 grame de piper negru,
1 ceapă,
4 vinete.
Se toarnă făina într-un bol mare împreună cu zahărul și sarea. Amestecați cu o spatulă și faceți o gaură în centru. Turnați apă în gaura făcută și amestecați cu spatula. Apoi frământați cu mâinile aluatul care trebuie să fie moale. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească 20 de minute.
Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca
Cât aluatul se odihnește, ocupați-vă de umplutură. Într-o tigaie se pune uleiul și ceapa tocată cubulețe. Lăsați ceapa să se prăjească câteva minute și adăugați ardeii tăiați cubulețe. După câteva minute, puneți în tigaie și pasta de tomate și amestecați.
După ce pasta de roșii s-a dizolvat complet, adăugați vinetele tăiate cubulețe și amestecați bine. Adăugați sare, piper și puțină apă. Lăsați legumele să fiarbă, sub capac, până când vinetele se înmoaie. Umplutura se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Pandișpan pufos cu lapte și unt. Se prepară rapid și simplu, iar copiii îl vor adora
Acum luați aluatul și puneți-l pe o masă de lucru. Împărțiți aluatul în patru părți. Cu un sucitor întindeți prima foaie și așezați-o într-o tavă de copt, unsă cu ulei. Pe foaia de aluat puneți câteva linguri de umplutură, care trebuie întinsă uniform pe aluat. Repetați procedura cu toate bucățile de aluat. Ultimul strat al plăcintei trebuie să fie de aluat.
Închideți marginile astfel ca umplutura să nu iasă în timpul gătirii. Acum nu vă mai rămâne decât să ungeți suprafața plăcintei cu gălbenuș de ou.
Plăcinta cu vinete se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade până când aluatul devine auriu. Poftă bună!
O modalitate rapidă și ușoară de a surprinde mesenii este să pregătiți niște rulouri de vinete cu brânză și roșii.
Acest fel de mâncare va fi gustos, super ușor și va plăcea tuturor. Din ingrediente simple veți pregăti un preparat excepțional și sănătos.
Iată ingredientele de care aveți nevoie pentru 16-18 rulouri:
150 grame de șuncă fiartă,
100 grame de mozzarella,
2 vinete.
Ingredientele pentru sos:
3 linguri ulei de măsline,
busuioc după gust,
200 grame piure de roșii,
sare după gust,
usturoi.
Decoram farfuria cu:
60 grame de parmezan ras
Începeți prin a pregăti sosul de roșii. Trebuie să prăjiți usturoiul într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei. Să adaugă apoi piureul de roșii, puțină sare și busuioc apoi se fierbe un sfert de oră, sub capac.
În timp ce sosul se gătește începeți să pregătiți rulourile. În primul rând, tăiați vinetele în felii de grosime medie și puneți-le pe un grătar încins.
Mâncare irezistibilă din fasole verde și hamsii. Rețeta ușoară și rapidă
Odată finalizată această procedură, luați sosul gata preparat și începeți să asamblați rulourile. Întindeți o felie de vânătă și puneți pe ea o felie brânză și una de șuncă. Rulați și închideți ruloul cu o scobitoare.
Repetați procedura până când se epuizează toate ingredientele. Apoi transferați rulourile făcute în sosul și puneți totul pe aragaz.
Lăsați să fiarbă câteva minute pentru a se topi brânza. Apoi serviți rulourile de vinete, decorate cu parmezan.
Dacă preferați, puteți oferi rulourilor o crustă delicioasă. Pentru asta, după ce adăugați parmezanul, puneți rulourile în cuptor pentru 5 minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News