Prepară o plăcintă cu umplutură de pește pentru cină și toată familia îți va mulțumi.
Pentru această plăcintă vei avea nevoie de somon, dar poți folosi orice pește alb sau roșu, după bunul plac. Desigur, ar trebui să fie un file de pește fără oase. De asemenea, poți adăuga și păstăi verzi.
Plăcintă cu umplutură de pește poate fi servită cu o minunată salată caldă cu conopidă sau doar legume proaspete.
Ingrediente pentru aluat:
chefir - 400 ml,
făină de grâu - 8 linguri,
ouă - 2 bucăți,
sare - 1 lingura,
zahăr - 1 lingură,
praf de copt - 0,5 linguriță.
Fasole cu orez și legume. O rețetă sățioasă din bucătăria africană
Ingrediente pentru umplutură:
ceapă galbenă - 2 bucăți,
morcov - 1 bucată,
fasole păstăi - 200 grame,
pește tocat - 500 grame
piper negru măcinat și sare - după gust,
busuioc uscat - după gust,
ceapă verde - câteva fire,
ulei - 3 linguri.
Bate ouăle până se omogenizează cu un tel într-un castron mare. Adaugă chefirul, zahărul și sarea și bate-le cu un tel.
Cerne, treptat, făina în bol, amestecând continuu. Adaugă praful de copt în aluat. Se amestecă bine aluatul și se lasă să se odihnească.
Aioli, cel mai delicios sos de usturoi. O rețetă din bucătăria spaniolă
Curăță și toacă morcovii și ceapa. Încinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie de mărime medie. Prăjește legumele (ceapa, morcovii și fasolele păstăi) până când ceapa este transparentă, timp de 4-5 minute. Se adaugă sarea, condimentele și busuiocul uscat după gust.
Dacă este necesar, toacă bine fileul de pește și pune-l într-un bol. Adaugă condimente la carnea de pește după gust. Sărează. Se spală și se toacă ceapa verde.
Halva de dovleac cu miere și nuci. O rețetă delicioasă din bucătăria indiană
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pregătește o tavă adâncă de copt și unge-o cu ulei.
Amestecă peștele tocat cu ceapa verde, morcovii și ceapa într-un castron. Toarnă jumătate din aluat în tava de copt. Deasupra pune umplutura. Toarnă a doua jumătate de aluat peste umplutură.
Trimite tava la cuptor pentru 45 de minute. Ține plăcinta cu umplutură de pește, la temperatura camerei timp de 10 minute, înainte de servire. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu