Păcintele cu brânză și mărar la tigaie sunt extrem de delicioase și se prepară rapid. Rețeta este un simplă, ușor de preparat de oricine.
Ingrediente
1 kg făină
30 g drojdie proaspătă
1 lingurita sare
1 lingurita zahăr
Pentru umplut
800 g brânză sărată
1 legatura mărar
Vezi și: Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă. Mănânci și nu te mai saturi de ea!
Plăcinte cu brânză și mărar la tigaie. Într-o cană cu apă călduță se desface drojdia cu zahărul şi sarea. În făina cernută se face un gol şi se pune maiaua care se acoperă cu puţină făină. Se lasă 5-10 minute şi apoi se începe frământarea, adăugând apă călduţă, scrie retete.unica.ro
Plăcinte cu brânză și mărar la tigaie. Se frământă până ce aluatul se desprinde de mâini, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră. Apoi, se taie bucăţi din aluat de mărimea unei portocale, fiecare bucată se întinde uşor şi pe o jumătate se pune brânză amestecată cu mărar tocat.
Plăcinte cu brânză și mărar la tigaie. Se pliază asemeni unui portofel. În ulei încins se prăjesc toate plăcintele care se consumă calde sau reci.
Vezi și: Cea mai mare GREȘEALĂ pe care o faci când gătești PIURE de cartofi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu