Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post. Dacă vrei să mai schimbi meniul de post sau te pregătești de postul Crăciunului și își faci lista de preparate, avem o idee minunată pentru tine: plăcintele cu cartofi și mujdei. Iată cum se prepară.
Plăcinte cu cartofi și mujdei. Ingrediente aluat
500 gr faina albă 000
300 ml apă călduţă
1 pachet drojdie proaspătă de 25 gr (sau un plic drojdie uscată)
2 linguriţe sare
1 linguriţă zahăr
Plăcinte cu cartofi și mujdei. Ingrediente umplutură
1 kg cartofi
6-7 linguri ulei
piper
sare
Vezi și: Cum se taie varza fideluță. Metoda simplă pentru gospodinele începătoare - video
Plăcinte cu cartofi și mujdei. Ingrediente mujdei
5-6 căţei usturoi
4 linguriţe ulei
sare, piper
1 linguriţă boia
ulei pentru prăjit
Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post. Se face maia din drojdie, puţină apă călduţă şi zahăr. Se frământă aluatul din toate ingredientele până devine elastic şi se desface de pe mâini. Se lasă la crescut cel puţin 1 oră. În acest timp preparăm umplutura: se fierb cartofii tăiaţi cubuleţe, scrie e-retete.ro. Se scurg de apă şi apoi se sfărâmă, potrivit e-retete.ro. Adăugaţi încet uleiul, până cartofii se leagă și condimentaţi cu sare şi mult piper.
Vezi și: Cum se prăjesc cârnații afumați la cuptor. Iată cum se procedează - video
Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post. Pe masa de lucru, dată cu făină, împărţim aluatul în două, apoi fiecare bucată iar în două şi apoi fiecare din cele 4 bucăţi iar în două. Întindeţi fiecare bucată de aluat cât de subţire puteţi. Pe jumătate din el aşezaţi două linguri de umplutură. Aduceţi cealaltă jumătate de aluat peste cea cu umplutură şi apăsaţi cu degetele la capăt să sigilaţi umplutura. Mai întindeţi puţin cu sucitorul plăcinta obţinută. aveţi însă grijă să nu iasă umplutură afară!
Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post. Într-o tigaie antiaderentă, puneţi un deget de ulei la încins. Când e fierbinte, prăjiţi plăcintele pe ambele părţi până se rumenesc. Dacă se umflă, în timpul prăjitului, înţepaţi-le cu furculiţa în câteva locuri.
Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai gustoasă rețetă de post. Pregătiţi mujdeiul: striviţi căţeii de usturoi şi frecaţi-i cu puţină sare până se înmoaie; adăugaţi apoi uleiul încet şi frecaţi să se încorporeze bine. Adăugaţi piper şi boia şi apoi diluaţi cu câteva linguri de apă.
Vezi și: Cum să faci cartofi prăjiți crocanți. Trucul explicat pas cu pas - video
Cum faci zdrențe de ou pentru ciorbă. Este extrem de ușor - VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu