Plăcinte de cartofi la tigaie. Cum se prepară: rețetă. Dacă vrei să te bucuri de o gustare delicioasă și ușor de preparat, această rețetă de plăcinte de cartofi este ideală. Iată cum se prepară.
Ingrediente pentru plăcinta cu cartofi
10 gr drojdie
500 gr făină
350 ml lapte 0, 5%grăsime
20 gr zahăr
după gust sare
1 buc ou
20 ml ulei
Umplutura
300 gr cartofi fierți
1 buc ceapă
50 gr cașcaval
după gust sare
30 gr unt
Vezi și: Pizza de casă. Cea mai bună rețetă. Gust savuros!
Plăcinte de cartofi la tigaie. Cum se prepară: rețeta. Curățăm cartofii, îi tăiem cuburi și îi fierbem. Tocăm ceapa rondele și o călim. Cașcavalul îl dăm pe răzătoare. Cartofii îi pasăm, amestecăm cu puțin unt și sare. Adăugăm ceapa călită și cașcavalul și amestecăm, potrivit cookpad.ro.
Plăcinte de cartofi la tigaie. Cum se prepară: rețeta. Punem într-un bol drojdia, zahărul și 100 ml lapte cald. Amestecăm totul bine, acoperim și dăm la cald 10 min.
Plăcinte de cartofi la tigaie. Cum se prepară: rețeta. În bolul mixerului punem făina. Oul îl batem cu puțină sare (10 gr). Peste făină punem drojdia, oul, și restul de lapte călduț. Amestecăm totul cu cârligul de frământat sau la mână. După ce s-au amestecat, adăugăm și uleiul. Acoperim bolul și îl dăm la cald 30 min.
Plăcinte de cartofi la tigaie. Cum se prepară: rețeta. Ungem blatul de lucru cu ulei. Cu mâinile unse de ulei rupem o bucățică de aluat, o întindem cu degetele, punem umplutura și acoperim cu o altă bucată de aluat întinsă. Lipim bine marginile. Tăiem cu un cuțit surplusul de aluat.
Plăcinte de cartofi la tigaie. Cum se prepară: rețeta. Punem o tigaie cu ulei la încins. Punem plăcinta la prăjit aprox 2-3 min pe fiecare parte, până devine aurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News