Plaje închise după ce o româncă a fost ucisă de un rechin! Și o austriacă a fost omorâtă în același mod.
UPDATE: O româncă a murit, duminică, în staţiunea Hurghada din Egipt, în urma unui atac al unui rechin, a transmis Ministerul Afacerilor Externe. MAE a precizat, într-un comunicat de presă, că, după ce Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, de către agentul unei companii de turism, cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, reprezentanţii acesteia au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii morţii acestuia.
'Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin', a confirmat MAE.
Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România.
'MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident. Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale', a menţionat sursa citată.
Având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele zile, care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare. Două surse au declarat pentru agenţia de presă Reuters că trupul unei turiste românce de circa 40-50 de ani a fost descoperit la câteva ore după ce un atac asemănător a ucis o austriacă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la circa 600 de metri distanţă unul de celălalt, în Golful Sahl Hashleesh, potrivit surselor citate.
------
Știrea inițială:
UPDATE: Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei românce, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.
UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul turistei din România în Egipt.
Atacurile au avut loc la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.
Tragediile au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, conform primelor informații.
Mai multe plaje din Egipt au fost închise, după ce o femeie a fost ucisă de un rechin. Guvernoratul Mării Roşii a ordonat, în consecinţă, închiderea plajelor din zona Hurghada, o importantă staţiune unde au început din nou să sosească turiştii, după pandemia de coronavirus. Astfel de incidente sunt extrem de rare în acea regiune, conform BBC.
VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:
Peste 10.000 de turişti au participat la deschiderea oficială a sezonului la Plaja Ghioroc, staţiunea de interes local aflată la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Arad, care are o plajă cu nisip fin şi palmieri.
Reprezentanţii Primăriei comunei Ghioroc şi ai Consiliului Judeţean Arad au declarat că evenimentele care au avut loc, pentru a se marca începerea Summer Fest Ghioroc, au umplut plaja.
Turiştii au avut parte de tunuri cu zăpadă artificială pentru a se răcori, tunuri cu spumă şi o bătălie a vopsea multicoloră, pe fond de muzică aranjată de mai mulţi DJ.
Primarul comunei, Corneliu Popi Morodan, a spus că au participat peste 10.000 de persoane, iar "plaja a fost neîncăpătoare".
"Anul acesta am adus elemente noi de culoare pe plaja din Ghioroc, leandri, palmieri, am împrospătat nisipul fin de pe malul lacului. Am fost atenţi şi la extinderea zonei comerciale, ca ea să se încadreze în conceptul staţiunii de interes local Ghioroc. Avem deja foarte multe solicitări şi pentru închirierea căsuţelor de agrement", a spus primarul.
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, care a participat la evenimente, a spus că staţiunea Ghioroc a devenit "un pol de atracţie turistică unde mii de tineri vin în fiecare weekend să se simtă bine".
Timp de 11 săptămâni, weekend-urile din cadrul Summer Fest vor fi cu muzică, petreceri pe plajă şi o atmosferă de litoral, promit autorităţile, care organizează festivalul verii împreună cu Liga Studenţilor din Universitatea "Aurel Vlaicu".
Lacul Ghioroc are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri, iar plaja cu nisip fin este folosită de zeci de ani de turişti, însă abia în ultimii ani aici au apărut investiţii publice şi private majore.
Plaja este amenajată cu palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii şi un camping. Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu