Plaje închise după ce obiecte misterioase au apărut în apă. Arată ca niște... bile

pexels
pexels

Nouă plaje din Sydney au fost închise după ce mai multe obiecte misterioase au apărut în apă.

Este vorba despre reziduuri în formă de bilă, care au fost descoperite eşuate de-a lungul ţărmului, au anunţat marţi autorităţile locale, transmite agenţia DPA.

”Reziduuri albe/gri, în formă de bilă”

Plajele au fost închise din cauza descoperirii unor ”reziduuri albe/gri, în formă de bilă”, printre locurile în care au fost găsite numărându-se emblematica plajă Manly, din zona Northern Beaches din Sydney.

Consiliul din Northern Beaches a declarat că a fost alertat cu privire la resturile descoperite de Autoritatea de protecţie a mediului (EPA) din statul New South Wales. Consiliul a precizat că în acest caz ”colaborează îndeaproape cu agenţia de stat pentru a colecta probe pentru testare”.

Foto

Se inspectează și alte plaje

”Până în prezent, majoritatea probelor identificate sunt de mărimea unei bile, cu câteva dintre ele mai mari”, a declarat consiliul. ”Consiliul organizează îndepărtarea în siguranţă a materialului şi inspectează alte plaje”, a adăugat instituţia, sfătuind totodată publicul să nu se apropie de aceste reziduuri. Unele plaje populare din Sydney, inclusiv Coogee, aflată în suburbiile estice, au fost închise în octombrie după descoperirea unor misterioase obiecte negre în formă de bilă.

Caz asemănător

Un eveniment similar s-a petrecut din nou, în decembrie, în zona din apropierea aeroportului Sydney. În ceea ce priveşte reziduurile găsite eşuate în octombrie, EPA a declarat că, potrivit rezultatelor, ”originea lor este probabil o sursă care eliberează deşeuri mixte”, adăugând că aceasta nu a putut fi identificată.

Originea deșeurilor

Ulterior, cercetătorii de la Universitatea din New South Wales (UNSW) din Sydney au declarat că obiectele în formă de bilă descoperite în octombrie nu erau formaţiuni naturale şi nu puteau fi atribuite exclusiv unei scurgeri de petrol, aşa cum s-a crezut iniţial.

”Seamănă cel mai bine cu deşeurile generate de om”, a declarat luna trecută profesorul de la UNSW Jon Beves, enumerând ”molecule care derivă din ulei de gătit şi reziduuri de săpun, substanţe chimice PFAS (substanţe perfluoroalchilate şi polifluoroalchilate - n.r.), compuşi steroidieni, medicamente antihipertensive, pesticide şi medicamente veterinare” printre 'sutele de componente diferite' găsite în aceste bile, scrie Agerpres.

VEZI ȘI - Top 5 râuri care poluează cu plastic oceanele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel