Orice pasionat de călătorii visează că se va lăfăi pe nisipul Sardiniei sau în soarele plajelor retrase. Iată că lucrurile nu stau chiar așa.
Turiștii care vizitează o parte populară a Italiei vor trebui să plătească în plus pentru a merge la plajă și pentru a se bronza. Cei care se îndreaptă spre insula Sardinia vor avea o surpriză urâtă dacă se vor ridica fără să plătească. Turiștii care doresc să viziteze plajele Cala Coticcio și Cala Brigantina din arhipelagul La Maddalena vor trebui să plătească trei euro de persoană pentru acces în fiecare zi după ce au fost introduse noi reguli.
Arhipelagul în sine este un parc național și este accesibil doar cu un ghid, care va costa 25 de euro pentru cinci ore. Doar 60 de persoane vor fi permise pe fiecare plajă zilnic, deoarece autoritățile locale caută modalități de a proteja siturile naturale de impactul turismului.
Sloturile trebuie rezervate în avans contactând un ghid local și se speră că o aplicație va fi lansată în curând. Oricine este prins vizitând arhipelagul fără ghid ar putea fi urmărit penal, scrie The Sun.
Numărul de vizitatori a creat probleme pentru Sardinia și litoralul său emblematic în ultimii ani. Mii de turiști călătoresc pentru a vizita plaja Spiaggia Rosa în fiecare zi în timpul sezonului de vârf datorită nisipului său roz unic. Cu toate acestea, acum vizitatorilor li se permite să vadă plaja doar de pe o barcă, deoarece foarte mulți au furat nisipul ca suvenir.
Încă și mai puțini pot vizita Cala Mariolu, doar 550 de persoane fiind permise pe zi și fiecare trebuind să plătească o taxă de un euro. În altă parte, plaja Pelosa a interzis prosoapele și le-a cerut vizitatorilor să aducă în schimb covorașe care adună mai puțin nisip. Oricine vizitează va trebui să plătească 3,50 euro.
Între timp, în Punta Molentis, Riu Trottu și Portu Sa Ruxi, turiștii trebuie să plătească pentru a utiliza parcarea o taxă de 10 euro pe vehicul și 1 euro pentru fiecare pasager. O mică taxă de 3 EUR este în vigoare pentru bicicliști și pietoni.
Grecia pare o destinație de vacanță sigură, în care problemele nu ne ajung. Salvamari nu sunt decât foarte rar, iar plajele se bucură, în mare parte, doar de beach bar-uri. Ați putea crede că e nu e nevoie, că nu sunt incidente.
În România, fiecare caz de înecare în mare, pe litoralul românesc, ajunge o știre, pentru că, în sine, este o tragedie. Chiar dacă nu ați auzit poate până acum, iată că bilanțul acestei veri în Grecia - care este la început - arată că peste 60 de persoane s-au înecat în Republica Elenă, majoritatea victimelor având peste 60 de ani.
Datele au fost publicate de Asociația Școlilor de Salvare. Aceștia au subliniat că înotătorii cu vârsta peste 60 de ani sunt mai expuși riscului de a muri prin înec.
Marios Myronakis, președintele Asociației Școlilor de Salvare din Grecia, a declarat, pentru postul de radio APE-MPE Praetorio, că, anul trecut, dintr-un total de 336 de victime ale înecului (la nivel național), 275 de persoane (72%) erau în grupa de vârstă de peste şaizeci de ani.
”Ar trebui să fie mereu însoțiți. Și dacă există probleme de sănătate, atunci nu trebuie să se îndepărteze de coastă, pentru a evita situațiile neplăcute.” a spus Marios Myronakis conform sursei citate. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News