Plan pe 10 ani pentru dezvoltare. Adrian Câciu: Se vorbeşte prea mult pentru imagine. Abia atunci, România va avea o şansă

Economistul Adrian Câciu a făcut apel la parlamentari şi guvernanţi cu privire la un plan de dezvoltare şi investiţii pe 10 ani. 

"Vreți un plan de investiții şi dezvoltare pe 10 ani? Perfect! Atunci faceți acest plan prin pact agreat de toate forţele politice şi adoptat prin LEGE! Un plan strategic care nu e adoptat prin LEGE nu are nici o valoare şi mai ales nu are predictibilitate și securitate in implementare. Un Snagov 2.0 este necesar.

Amintesc însă celor care acum au lansat un aşa zis plan că atunci când s-a încercat o abordare profesionistă, şi anume adoptarea unei strategii de dezvoltare prin lege, dânşii au atacat acea lege la CCR. Dacă citim acea strategie şi o suprapunem peste actuala vedem că sunt similare.

În concluzie, se vorbeşte prea mult pentru imagine, dar nu se urmează pașii legali care asigură stabilitate și sustenabilitate", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Măsuri nesustenabile şi periculoase

"De ce le este unora frică să dezbată o astfel de strategie şi să o adopte? Eu cred că dezbaterea ar fi benefică pentru România și ar fi în interes național, iar adoptarea unei legi ar fi garanția că, indiferent de guvernare, acest plan strategic ar fi pus in aplicare și ar fi angajant pentru orice partid.

După cum aţi observat, nu am făcut referire la măsurile pe termen scurt propuse de actualul guvern, pe care le consider, în mare parte, nesustenabile și mai ales periculoase. Dau exemplul garantării leasingului de utilaje second-hand - ce facem? Ajungem lada de gunoi a Europei în loc să finanţăm achiziţia de utilaje noi de înaltă tehnologie?

Mai dau exemplul ajutorului de stat pentru plata chiriilor. Ce facem? Achită poporul chiriile pe care le încasează mari dezvoltatori de spaţii de birouri şi retail, mare parte străini, adică exportăm resursele financiare? Dar de ce nu s-a instituit forţă majoră pentru o perioadă de 3 luni, iar antreprenorii chiriaşi nu aveau de plătit nici o chirie? Pe cine ajutăm aici? Chiriaşii sau proprietarii? Şi din ce bani? Împrumutăm pentru aşa ceva?

România va avea o șansă când se va ieși din cursa pentru imagine, bătălia pe orgolii și va respecta abordarea profesionistă transpartinică.", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel