Plan roşu de intervenție în Suceava. Accident la Cumpărătura, cu 12 persoane implicate - Update

Sursa imagini: ISU Suceava
Sursa imagini: ISU Suceava

Planul roşu de intervenţie a fost activat în județul Suceava, luni după-amiază, pe raza localității Cumpărătura, pe DN 2, în urma unui accident în care au fost implicate 12 persoane.

Update: Nouă persoane au fost rănite 

La locul evenimentului au fost alocate 1 autospecială de descarcerare, 2 ambulanțe SMURD, 1 ATPVM (autospeciala transport personal si victime multiple) și 4 ambulanțe aparținând serviciului județean de ambulanță. 

Din cele 12 persoane implicate in accident, 11 au fost monitorizate medical. În urma investigațiilor medicale, 9 persoane necesită transport la spital (3 adulți si 6 minori). Toate victimele sunt conștiente si cooperante. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat.

Foto ISU Suceava

Știrea inițială

Autorităţile din Suceava au activat, luni după-amiază, Planul roşu de intervenţie, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Cumpărătura, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Conform sursei citate, în accident sunt implicate trei autoturisme în care se aflau 12 oameni, dintre care şase adulţi şi şase minori.

Foto ISU Suceava

"Pentru o optima gestionare a situaţiei, la nivelul judeţului Suceava s-a activat Planul Roşu de Intervenţie. Astfel, la faţa locului, echipajele operative intervin cu o autospecială cu accesorii pentru descarcerare, 2 ambulanţe SMURD, 1 ATPVM (autospeciala transport personal si victime multiple) şi 4 echipaje SAJ", au spus oficialii ISU, conform Agerpres. Pompierii menţionează faptul că toate persoanele implicate in evenimentul rutier sunt conştiente.

Citește și -  De ce scade numărul deceselor în accidente rutiere. Titi Aur arată un paradox: Din păcate, această situație dă senzația că suntem pe drumul bun / video

Titi Aur, specialist în siguranță rutieră și conducere defensivă, a spus la emisiunea „De Ce Conducem“, de la DC News și DC News TV, care sunt motivele pentru care scade numărul de morțti în accidentele rutiere. 

„S-au produs, anul trecut, circa 4500 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 1545 de persoane și rănirea gravă a altor 3535. În același timp, Coaliția pentru Siguranță Rutieră atrage atenția că la aceste accidente se adaugă și cele la care s-a încheiat constatarea amiabilă și se ajunge la un total de 400.000 de accidente rutiere anul trecut, ceea ce transformă România în țara accidentului la minut.”, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

Motivele

„În primul rând, numărul de morți este într-o scădere continuă nu atât cât ne-am dori, nu atât cât ar trebui, dar scade numărul de decese în accidente sau ca urmare a accidentelor de circulație, spun eu, din două principale motive. Pe de o parte, pentru că crescut calitatea mașinii, airbaguri, centuri de siguranță, etc. Mașina mai sigură, la același grad de impact, la același fel de accident, se moare mai puțin. Pe de altă parte, pentru că a crescut foarte mult calitatea și rapiditatea intervenției. Acum vine un spital mobil lângă accidentat. Pe timpuri te luau pe targă, te duceau, ajungeai sau nu ajungeai", a declarat Titi Aur la emisiunea „De Ce Conducem“, de la DC News și DC News TV. Citește continuarea aici!

Citește și - Șicanarea în trafic, de la mici greșeli la accidente grave. Titi Aur: Ar trebui să luăm exemplu de la căței

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel