În această perioadă de izolare, planificarea unei vacanțe ne poate ridica moralul și ne poate face mai fericiți.
Cu toții tânjim după aerul tare al muntelui sau după briza mării - aceste gânduri ne pot face mai fericiți.
Cum pandemia este departe de a se fi terminat, călătoriile sunt doar un vis. Însă planificarea lor încă se poate face. Cercetătorii susțin că planificarea unei călătorii ne poate face chiar mai fericiți. Un studiu din 2013 realizat în SUA a demonstrat că cei care călătoresc mai mult sunt mai empatici, atenți, energici și cu o mai bună concentrare, iar un alt studiu arată cum creativitatea este stimulată de adaptarea la alte culturi.
Plănuirea unei vacanțe poate fi aproape la fel de plăcut ca experimentarea ei. Un studiu al Cornell University din 2014 subliniază cum anticiparea unei experiențe (o vacanță de exemplu) poate crește gradul de fericire al unei persoane în mod substanțial, mai mult decât achiziționarea de bunuri materiale. Un studiu al Universității din Surrey din 2002 a tras concluzia că oamenii sunt mai fericiți când știu că au o vacanță plănuită în viitorul apropiat.
Amit Kumar, unul din autorii studiului Cornell, spune ca beneficiile planificării unei vacanțe sunt mai puțin despre locurile pe care le vom vizita în itinerariul nostru, cât despre oamenii pe care îi vom întâlni și alături de care ne vom petrece vacanța. Cei care călătoresc au tendința de a discuta mai mult despre experiențele avute, decât despre ultimele lor achiziții. „Comparând cu obiectele deținute, experiențele trăite sunt un subiect mai bun pentru poveștile lor”, a completat acesta, informează nationalgeographic.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu