Planșeul Unirii: Nicușor Dan condiționează eliberarea autorizației de construire de avizele Primăriei Sectorului 4

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Nicușor Dan a declarat că va elibera autorizația de construire pentru planșeul Unirii doar după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate. În urma discuțiilor tehnice dintre Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 4, s-a ajuns la concluzia că lucrările de consolidare sunt necesare, însă nu există motive pentru eliberarea de urgență a autorizației. Termenul de verificare a avizelor depuse este 27 septembrie, iar proiectul va afecta traficul din centrul Capitalei pentru cel puțin doi ani.

Citește și: Câte șantiere mai poate suporta Bucureștiul? Nicușor Dan anunță că deschide încă trei, ajungând la 18! Străzile afectate

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri că va elibera autorizația de construire pentru lucrările de consolidare a planșeului Unirii doar după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele necesare, conform cerințelor legale.

"Voi elibera autorizația de construire după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate, întocmai cum prevede legea. Am dat termen până vineri, 27 septembrie, funcționarilor din Primărie să facă o verificare a avizelor depuse până la această oră", a declarat Nicușor Dan într-un comunicat oficial.

Te-ar mai putea interesa și: PNL a rupt alianța cu PSD pentru Iohannis. Precedentul 2014

Acesta a subliniat că au avut loc discuții tehnice periodice între reprezentanții Primăriei Municipiului București și cei ai Primăriei Sectorului 4, pentru a asigura conformitatea cu toate reglementările legale. Primarul a precizat că ambele părți au colaborat deschis pentru obținerea documentelor impuse de lege, necesare unui proiect de o asemenea amploare. Consolidarea planșeului Unirii va afecta semnificativ traficul rutier din centrul orașului pentru o perioadă de cel puțin doi ani.

"Toate expertizele tehnice analizate indică clar necesitatea consolidării planșeului. Cu toate acestea, niciunul dintre documentele analizate nu justifică eliberarea în regim de urgență a autorizației", a adăugat primarul.

Lucrările de consolidare a planșeului Unirii sunt extrem de importante, având în vedere starea precară a structurii și riscul major pe care îl reprezintă pentru traficul și siguranța cetățenilor. Totuși, procedurile legale trebuie respectate, iar autorizația de construire nu poate fi emisă înainte de primirea tuturor avizelor necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel