Planta absolut minunată pentru ten. ”Poate să fie atât de puternică încât să distrugă și cea mai rezistentă bacterie”

pexels
pexels

Elena Oancea a povestit cum bunica ei credea că oamenii, născuți în același mediu cu plantele, recunosc și acceptă ADN-ul acestora, fapt ilustrat de reacțiile pozitive ale corpului la mirosurile naturale. 

 

Elena Oancea, chimist, inventator și estetician, a fost invitată la emisiunea Mi-Th Influencer. Thea Haimovitz, realizatoarea emisiunii, a povestit, cum s-a întâlnit cu Elena Oancea la un târg de cosmetică, și a dezvăluit ce a spus aceasta în cadrul respectivului eveniment: ”Ai fost cea care a povestit cum, de fapt, pământul, planta, tradiția, energia voastră pot trata afecțiuni extrem de grave cum ar fi acneea”.

De fapt, Elena Oancea a reușit să readucă la suprafață, prin știință, proprietățile minunate ale plantelor care coordonează celulele pielii astfel încât să declanșeze mecanismele de autovindecare? Deci, te vindeci în armonie cu natura. Dar, pentru asta, e nevoie de un pic de știință, dar și de o moștenire. 

”Am făcut o serie de publicații internaționale pe linie de chimie, dar și cercetări pe microbiologie. Chiar ne-am dovedit nouă, dar și naturii, că o plantă poate să fie atât de puternică încât să distrugă și cea mai rezistentă bacterie, stafilococul auriu”, a explicat ea. Pe diagrame, s-a putut observa cum plantele au avut un efect antibacterian mai puternic decât opt antibiotice cu care au fost comparate, a completat Elena Oancea.

Aceasta a vorbit despre planta obișnuită care este cheia luptei cu acneea. 

Vezi mai mult pe DCNEWSTV

Citește și: EXCLUSIV  Acneea se vindecă cu ajutorul soarelui? 

Prof. dr. Olga Simionescu, medic primar, specialitatea Dermato-Venerologie, a fost invitată la emisiunea „Academia de Sănătate", de pe DC News și DC Medical, unde a vorbit despre acnee.

Acneea este o afecțiune comună a pielii care afectează glandele sebacee și foliculii de păr. Este caracterizată prin apariția de puncte negre, puncte albe, pustule și noduli pe piele, în special pe față, spate și piept. Acneea poate varia în severitate, de la forme ușoare până la forme severe care pot lăsa cicatrici.

Prof. dr. Olga Simionescu a explicat că există o idee greșită printre pacienți că expunerea la soare poate vindeca acneea sau poate reduce severitatea ei în timpul verii. Însă, în realitate, soarele poate acționa ca un factor declanșator pentru acnee. Acesta poate reactiva infecțiile.

Medicul a subliniat că, în cazul acneei, expunerea la soare poate să pară că usucă leziunile, dar ulterior poate duce la o exacerbare a acneei. Astfel, este recomandată evitarea expunerii la soare în cazul pacienților cu acnee.

„Acneea se vindecă cu soare? E mai redusă vara? Când fața e expusă la soare, se plâng mai puțin tinerii?”, a întrebat Val Vâlcu.

Vezi mai mult aici

Citește și: Cum tratezi și previi petele lăsate de acnee

Acneea este o problemă comună a pielii care afectează multe persoane în diferite momente ale vieții.

Dacă imperfecțiunile și coșurile pot fi temporar deranjante, petele și cicatricile lăsate de acnee pot părea adesea mai greu de gestionat, dar nu este imposibil, mai ales dacă ai o rutină de îngrijire a tenului adecvată.

Iată ce trebuie să ştii despre petele lăsate de acnee, tratamentele eficiente disponibile și cele mai bune practici pentru a preveni apariția lor. Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel