Planta pe care ar trebui să o ai, neapărat, în apartament. E considerată planta prosperității, a norocului și păcii

Foto Pexels
Foto Pexels

Spathiphyllum, cunoscută în țara noastră ca Florea lunii sau Crinul păcii, este o plantă ce nu trebuie să-ți lipsească din casă.

Considerată planta prosperității, a norocului și a păcii, Spathiphyllum are frunzele lucioase, flori albe, care amintesc de crini, și o coroană luxuriantă, dar nepretențioasă. 

Pentru cei care se mută într-o locuință nouă este foarte bine să aibă o astfel de plantă. De asemenea, dacă mergeți în vizită la cineva care tocmai s-a mutat în casă nouă, puteți să-i oferiți Crinul păcii în dar. Pe lângă simbolistica sa de plantă aducătoare de noroc, are beneficii și asupra sănatății. Mai exact, purifică aerul din încăpere. De asemenea, împiedică formarea mucegaiului, de aceea Crinul păcii poate să fie pus și în baie.

Crinul păcii este o plantă de apartament, însă poate fi pusă și în grădină, unde o puteți ține din primăvară și până toamna târziu. Este o plantă deosebit de frumoasă datorită frunzelor lucioase, de culoare verde închis, cât și datorită florilor sale de un alb imaculat. Înflorește primăvara și are tulpini cu flori de lungă durată.

Crinul păcii nu se udă după un program anume. Verificați săptămânal dacă pământul s-a uscat. Dacă solul este umed la suprafață, planta nu are nevoie de apă. Totodată, se recomandă să îi curățați frunzele de praf, deoarece acesta poate duce la necrozarea lor. Pulverizați frunzele cu apă săptămânal sau ștergeți-le cu un burete umed.

Citește și...

Bilic: În post, gătiți ciorbe, tocănițe, ghiveci de legume. Beți apă cu lămâie, ceai verde. Faceți pauze alimentare de 5 ore între mese

 

Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre greșelile care trebuie evitate în post.

„Prin eliminarea produselor de origine animală dăm posibilitatea organismului să se regenereze, să se echilibreze, să se repare, să se odihnească. Iată câteva recomandări.

Greșeli care trebuie evitate în post:

Fiți atenți la cantitate! Principiul de bază este să mănânci puțin, cât să supraviețuiești. Obiectivul postului este să experimentezi senzația de foame, nu să te îndopi cu produse vegetale. 

Evitați consumul de produse semipreparate, ambalate și ultraprocesate! Ca să aveți beneficii pentru sănătate, preparați mâncăruri simple, pe bază de cereale, legume și leguminoase. Evitați prăjelile, produsele de patiserie, tot ce este bogat în soia și grăsimi vegetale. Gătiți ciorbe, tocănițe, ghiveci de legume și multe salate. 

Atenție la excesul de dulciuri! Postul religios nu interzice zahărul, deși acesta obosește ficatul și crește colesterolul din sînge. Dulciurile de post sunt un amestec de făină, grăsime vegetală și zahăr care duce rapid la îngrășat. 

Nici excesul de sare și ulei din alimentele procesate nu este benefic, solicită digestia și metabolismul. În post trebuie limitat consumul de grăsime, zilele cu dezlegare la ulei și vin sunt la fel de rare ca și zilele cu dezlegare la pește. 

Obiective care trebuie atinse în post:

Creșteți consumul de legume proaspete sau congelate, cu cat mai diferite și mai colorate, cu atât mai bine. Pigmenții vegetali sunt fitonutrienți benefici pentru sănătate. Asigurați hidratarea optimă și beți apă sub diferite forme: apă cu lămâie, ceai verde, infuzii de plante, supe și ciorbe, cafea etc. 

Faceți pauze alimentare de 5-6 ore între mese, ca să-i dați organismului timp să digere și să proceseze masa anterioară. Postul înseamnă multă disciplină, este și un exercițiu psihologic, nu doar alimentar. Învățați moderația și limitați cantitatea de mâncare consumată. Dacă ții post cu adevărat, nu trebuie să te scoli sătul de la masă!”, a scris, luni, nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel