Plante de interior, ușor de întreținut: pot fi ținute în dormitor sau sufragerie

Plante de interior, ușor de întreținut, pot fi ținute în dormitor sau sufragerie. Sursa - Pexels
Plante de interior, ușor de întreținut, pot fi ținute în dormitor sau sufragerie. Sursa - Pexels

Decorarea casei cu plante are mai multe avantaje. În primul rând, plantele purifică aerul și furnizează oxigen. În al doilea rând, pentru mulți plantele de interior sunt un colac de salvare împotriva plictiselii și a singurătății.

Înainte a începe să creșteți plante de interior, trebuie să știți că nu toate sunt la fel și fiecare specie are caracteristicile sale. Deși toate plantele au nevoie de lumină pentru a supraviețui, există și unele specii care preferă umbra.

Trebuie să țineți cont de aceste diferențe atunci când amplasați ghivecele pe balcon, în camere luminase sau întunecoase. Chiar dacă sunt ținute în interior, unele plante trebuie ținute în zone însorite, în timp ce altele se vor mulțumi cu zonele întunecate.

Printre plantele care iubesc cel mai mult locurile însorite, fiind ideale pentru a fi plasate într-un living sau un dormitor luminos, regăsim orhideele și două soiuri de ficus: Ficusul Benjamina, cunoscut în mod obișnuit ca smochinul plângător, și Ficusul Robusta.

Cu ce să hrănești, toamna, plantele de interior: prepară niște îngrășăminte eficiente chiar în casă

Orhideele sunt printre cele mai populare plante de interior. Este suficient să le udați de câteva ori pe lună și să le fertilizați pentru ca plantele să înflorească. Chiar dacă are nevoie de un spațiu luminos, orhideea nu trebuie ținută pe un pervaz, deoarece razele soarelui ar putea să le distrugă ardă frunzele.

Ficusul Benjamina iubește zonele luminoase. Dacă este bine îngrijit, ficusul oferă  multe satisfacții. Aveți grijă să nu-l udați des. Temperaturile ideale pentru această plantă sunt între 18 și 23 de grade. 

Ficusul Robusta este perfect de crescut într-o casă însorită. În ceea ce privește udarea, ar fi  bine să nu exagerați cu apa pentru a evita putrezirea rădăcinilor.

Iată, 3 plante de interior, ușor de întreținut, care se simt bine într-o casă luminoasă.

BONUS. Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru

A venit momentul să începeți să pregătiți trandafiri pentru iarnă. Pentru asta trebuie să efectuați o serie de măsuri pregătitoare.

Pentru ca trandafirii să ierneze cu bine, trebuie să vă asigurați sunt pregătiți de sezonul rece. Un îngrășământ excelent pentru trandafiri în septembrie este fosfatul monopotasic.

La o găleată cu apă se pune o lingură de fosfat monopotasic. În funcție de dimensiunea tufei de trandafir, turnați până la 3 litri de soluție finită. În prealabil, este de dorit să afânați un pic pământul de la rădăcină și să faceți un șanț în jur, încât soluția să nu se scurgă.

Acest îngrășământ trebuie aplicat toată luna septembrie și va ajuta lăstarii tineri să se maturizeze, iar planta va tolera bine înghețul.

În septembrie, toate florile uscate trebuie îndepărtate. În septembrie, planta nu se taie, deoarece orice tăietură va fi un semnal pentru trandafir să dea un lăstar nou. Planta va pierde doar energie, deoarece lăstarii nu vor avea timp să se maturizeze înaintea sezonului rece.

Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta


În septembrie, puteți începe, treptat, să tăiați frunzele. Nu este necesar să le eliminați pe toate odată, mai ales dacă sunt încă multe flori pe tufa de trandafir. Puteți începe cu frunzele inferioare și continua treptat până la coroană. Coroanele sunt lăsate la final.  

Această lucrare necesită timp și nu orice grădinar își va asuma activitate, ma ales dacă există tufe mari. În acest caz, frunzele care cad singure în luna noiembrie.

De asemenea, puteți folosi azotat de amoniu. Astfel, un kilogram de  azotat de amoniu trebuie  diluat într-o găleată cu apă și turnat în jurul plante, peste frunzele căzute. Substanța va elimina rație  ciupercile patogene, bacteriile și dăunătorii. În plus, din acest tratament, frunzele vor începe să se descompună mai repede, transformându-se în îngrășământ.

Tufele de trandafiri trebuie, de asemenea, tratate de agenți patogeni și dăunători. Cea mai bună opțiune este o soluție de sulfatul de fier. Într-o găleată cu apă se toarnă 400 grame de suflat. Tratați cu atenție tufișurile cu această soluție.

Nu mai aruncați zațul de cafea: valorează cât aurul pentru plante 

Trandafirii trebuie tăiați la aproximativ 60 cm de sol. Astfel de trandafiri, în special cei cu un trunchi gros, nu pot fi îndoiți fără a se rupe. Dar tufele tinere cu lăstari flexibili se îndoaie fără probleme și pot fi adăpostite.

Nu tăiați prea scurt ramurile tinere, care conțin substanțe nutritive. În consecință, cu cât ramurile sunt mai scurte, cu atât mai puțini nutrienți va primi planta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel