Plantele de interior nu doar că pot decora casa, dar au și un efect pozitiv asupra corpului uman.
Sven Batke, biolog la Universitatea Edge Hill din Marea Britanie, a explicat care specii sunt cele mai utile pentru sănătatea oamenilor.
Potrivit specialistului, plantele de interior pot reduce semnificativ concentrația de dioxid de carbon din cameră. Ferigile, ficusul Benjamina, planta păianjen (Chlorophytum) și speciile de anthurium sunt deosebit de eficiente.
Fertilizează plantele fără substanțe chimice și bucură-te de o recoltă bogată
În doar o oră, aceste plante reduc concentrația de dioxid de carbon. În același timp, savantul a remarcat că și un ficus obișnuit poate avea un impact mult mai mare asupra unei persoane decât ne-am putea imagina.
Planta îmbunătățește concentrarea cu 20% și memoria cu 15-20%. În plus, are un efect pozitiv asupra persoanelor anxioase, reducând producția de cortizol, hormonul stresului.
Unele plante eliberează substanțe biologic active care suprimă creșterea bacteriilor.
Spathiphyllum, numit si crinul păcii, poate fi numit o fabrică de oxigen. Tolerează perfect atât lumina difuză strălucitoare, cât și umbra ușoară. Răspunde normal la curenți și la udare abundentă.
Ficusul eliberează oxigen. Este mai bine să-l păstrezi într-un loc luminos și, să nu-l uzi des.
Cel mai eficient îngrășământ pentru castraveți. Vei aduna legumele cu gălețile
Pentru a lupta împotriva bacteriilor, plantează mirt. Această plantă are nevoie de lumină puternică și udare abundentă. Vara, necesită mai multă atenție, dar în general este considerată o plantă nepretențioasă. În plus, înflorește frumos și miroase bine.
Chiar dacă nu vei obține o recoltă de lămâi sau alte citrice, asigură-te că vei avea în casă un arbust. Are nevoie de iluminare bună și udare periodică. Planta va proteja casa de bacteriile care cauzează boli.
În al treilea rând, plantează eucalipt. Este pretențios la temperatură și udare, dar va fi dificil să supraestimați beneficiile sale în timpul virozelor și a gripei.
Sansevieria. Planta este nepretențioasă. Are nevoie de lumină solară, udare minimă și este rezistentă la curenți și schimbări de temperatură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu