EXCLUSIV  Plantele medicinale şi aromatice, miracol pentru sănătate. Anca Daniela Raiciu: Sunt bune și aceste buruieni, cum le spun unii dintre medici / video

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Președintele Patronatului Planta Romanica, Anca Daniela Raiciu, a fost invitată la Mi-Th influencer, emisiune realizată de Mirela Vescan și Thea Haimovitz, unde a vorbit despre eficiența plantelor medicinale şi aromatice asupra sănătății.

Anca Daniela Raiciu a fost numită în funcția de președinte al Patronatului Planta Romanica pe 12 iunie 2019.

„În 2019, domnul Bojor, când era președintele Patronatului Planta Romanica a decis că este timpul să se retragă. Dumnealui mi-a spus că eu sunt de multă vreme în domeniu, lucrez de 35 de ani în industria farmaceutică. Nu a vrut să aleagă un patron, pentru că nu mulți cunoșteau lucruri despre plante. Atunci mi-a dat mie posibilitatea să mă ocup de Patronatul Planta Romanica.

Patronatul Planta Romanica cuprinde 23 de firme la ora actuală. Când am preluat de la dumnealui, în patronat erau doar 7 firme. Sunt firme cu un brand serios, firme care se ocupă și cu producția, dar și cu distribuția de suplimente alimentare. Sunt foarte multe. 

Eu am încercat să promovez această asociație prin anumite tipuri de evenimente, dar și prin revista patronatului, care apare trimestrial”, a spus președintele Patronatului Planta Romanica, Anca Daniela Raiciu, în emisiunea Mi-Th influencer.

„Sunt bune și aceste buruieni, cum le spun unii dintre medici”

Anca Daniela Raiciu a povestit că în urmă cu mulți ani, un profesor universitar a remarcat faptul că are o mare dragoste față de „ierburi și buruieni”.

„De multă vreme mi-am dorit să fac un master pe fitoterapie. Eu predau și la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu din București, predau Farmacognozie, Fitochimie și Fitoterapie, Dermatofarmacie şi Cosmetologie, dar și Marketing Farmaceutic. 

Îmi aduc aminte că în urmă cu mulți ani m-am întâlnit cu un profesor universitar. Eu tot insistam cu programul meu pe fitoterapie, că medicii trebuie să cunoască principiile active din plante și la un moment dat m-a fixat și mi-a zis 'Ai o dragoste mare față de ierburile și buruienile astea'. Deci, încă sunt medici care consideră că plantele medicinale și aromatice sunt buruieni, dar și buruienile, cum e pălămida, au un potențial terapeutic eficient. Să nu mai vorbim de mătrăgună sau de altă plante care e toxică, dar într-o doză extrem de mică ajută la ameliorarea anumitor afecțiuni.

Deci sunt bune și aceste buruieni, cum le spun unii dintre medici”, a precizat președintele Patronatului Planta Romanica, Anca Daniel.

„Din acel moment mama mea a trăit mult și bine pe două picioare. A fost tratată de domnul Bujor, cu buruieni”

Thea Haimovitz a povestit cum mama sa, care a fost diagnosticată cu o afecțiune gravă, a fost tratată cu ajutorul plantelor medicinale, deși medicii nu îi mai dădeau șanse la viață.

„În memoria domnului academician Bujor și în memoria mamei mele vreau să spun ceva. Mama mea a avut o afecțiune care era în ultimul stadiu și era complet inoperabilă. Toată lumea spunea 'Pregătește-te că se întâmplă mâine'. Când am auzit, primul lucru a fost să-l sun pe domnul Bujor. Mi-a spus să vin la un restaurant. Mi-a pus în față un pahar de țuică, un pahar de vișinată, nu mai știu, dar mi-a pus vreo 6 pahare. Mi-a spus să beau unul sau pe toate, să plâng până nu mai pot, după care mi-a spus că se ocupă el de mama mea.

Mama mea trebuia să plece în a doua zi, pentru că nu se mai putea face nimic. Vreau să spun că din acel moment mama mea a trăit mult și bine pe două picioare. Nu doar asta, ci i s-a îmbunătățit starea de sănătate datorită domnului Dulcan și domnului Bujor, din buruieni. Umbla pe picioare! Când mergeam cu ea la tratament, toată lumea mă întreba dacă are afecțiunea respectivă. A trăit mult și bine. S-a stins cu demnitate, pe două picioare. A fost tratată de domnul Bujor, care avea la vremea respectivă 90 de ani, cu buruieni”, a adăugat Thea Haimovitz în cadrul emisiunii Mi-Th influencer.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel