Planul lui Băsescu era ca Boc să-și dea demisia în schimbul unui nou mandat la șefia PDL. A fost dejucat de candidatura lui Blaga

Planul lui Traian Băsescu înaintea întâlnirii cu liderii PDL era ca Emil Boc să-şi prezinte demisia de la Guvern, iar în locul acestuia să fie desemnat un premier tehnocrat, variantă agreată şi de Boc dacă primeşte sprijinul filialelor pentru un nou mandat la şefia PDL, au declarat surse din partid pentru Gândul.

Planul pus la cale de Băsescu este ca Boc să-şi prezinte demisia joi, după moţiunea de cenzură a opoziţiei, iar în locul lui să fie nominalizat un prim-ministru tehnocrat. Actualul şef al Guvernului ar fi de acord cu această variantă dacă primeşte, în schimb, sprijinul filialelor pentru un nou mandat la conducerea partidului. Proiectul prezidenţial are însă o piedică majoră: candidatura lui Vasile Blaga la preşedinţia PDL. Sursele citate au precizat că Blaga ar vrea să-şi anunţe candidatura tot după moţiunea de cenzură, probabil joi. Dacă fostul ministru de Interne va intra în competiţia pentru şefia partidului, atunci ar avea şansele cele mai mari să câştige lupta, indiferent de cel cu care va concura. În această situaţie, Emil Boc ar rămâne şi fără şefia partidului, şi fără cea a Guvernului, aşa că premierul nu va mai fi dispus să demisioneze din Cabinet, după cum relatează unii dintre apropiaţii săi.

Se pare că Băsescu va pierde frâiele schimbării în PDL, deoarece este posibil ca Blaga să candideze şi Emil Boc să rămână la Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel