Planul lui Dumitru Buzatu și al Gabrielei Firea. Bogdan Chirieac: Puci în PSD e prea mult spus. S-a văzut puroiul de la Vaslui

Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre Dumitru Buzatu, explicând cum afectează acest caz imaginea PSD la viitoarele alegeri prezidențiale.

Dumitru Buzatu, șeful CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA în timp ce luat mită de 1,25 milioane de lei, se afla printre cei care o susțineau pe Gabriela Firea, iar în ultima vreme încerca să o readucă pe aceasta în atenția partidului, potrivit România TV. În plus acesta ar fi pregătit un puci, astfel încât Marcel Ciolacu să fie tot mai contestat, iar Gabriela Firea să vină în prima scenă a politicii românești, mai relatează sursa citată.

"Ce informații aveți despre acest puci pe care l-a pregătit baronul șpăgar împreună cu toată această grupare care o susținea pe Gabriela Firea? Ce încercau de fapt să facă?", l-a întrebat jurnalistul Dragoș Bistriceanu pe Bogdan Chirieac.

"Acuma, puci e mult spus în Partidul Social Democrat. Puciul e dat când liderul partidului pierde alegerile, ceea ce în cazul lui Marcel Ciolacu n-a fost cazul pentru că a tot câștigat după 2019, după ce doamna Dăncilă a pierdut președenția României în calitatea sa de președinte PSD, în 2020 Marcel Ciolacu a tot câștigat alegerile, dar este o grupare retrogradă care vrea PSD-ul de demult. Ori nu se mai poate așa ceva. Nu se mai poate, cu partenerul strategic de-adevăratelea, cu Statele Unite de-adevăratelea prezente în România, cu trupe, cu armament, și în opinia mea e mult prea puțin în acest moment, și militari americani sunt prea puțini, și echipamente prea puține.

Aici diplomația română poate reușește să convingă Washingtonul să ne mai ajute pentru siguranța noastră. Cu fondurile europene, cu tot ce se întâmplă, nu se poate pentru că s-a dat un pic la o parte și s-a văzut puroiul de la Vaslui, cu fiul celui care l-a dat în gât la DNA pe Dumitru Buzatu care e deputat PSD, că a fost prefect de Vaslui la 33 de ani vezi Doamne ca să țină bila pentru Buzatu la ticăloșiile care se făceau în județ... Poate că ar trebui noi criterii de evaluare în PSD. Câte fonduri europene a atras un președinte de CJ din PSD?", a declarat Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac, despre PSD: Riscă rezultatul viitoarelor alegeri

"Face mutările potrivite Marcel Ciolacu, ținând cont inclusiv de acest scandal, în vederea alegerilor prezidențiale? Cum vedeți tot ce s-a întâmplat?", a întrebat Dragoș Bistriceanu.

"Este exact ce trebuie să facă cu următorul amendament: riscă, deci pentru un PSD înnoit, riscă rezultatul viitoarelor alegeri deoarece mafia din Vaslui, la fel cum sunt mafii și în alte județe, unele chiar în jurul Bucureștiului, deci asigură câștigarea alegerilor prin mijloacele vechi.

Aceste mijloace și ținând seama de ce fac baronii ăștia acolo nu mai sunt compatibili cu România secolului XXI, deci nu se mai poate în felul acesta, în sensul în care nu faci lucrarea și dai stăpânului 10%, 10% înseamnă net, deci a furat 25% că a plătit taxe și impozite și a mai pus și el 50% profit și în loc să îl coste 12 milioane lucrarea l-a costat 3 milioane, că de aia se surpă șoseaua la prima ploaie", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel