Planul lui Vladimir Putin și a lui Xi Jinping privind o nouă ordine internațională. "Au prietenie fără limite"

Planul lui Vladimir Putin și a lui Xi Jinping privind o nouă ordine internațională. "Au prietenie fără limite" / Foto: Kremlin.ru
Planul lui Vladimir Putin și a lui Xi Jinping privind o nouă ordine internațională. "Au prietenie fără limite" / Foto: Kremlin.ru

Află în articol ce s-ar ascunde, de fapt, în spatele întâlnirii dintre Vladimir Putin și Xi Jinping.

Vladimir Putin și Xi Jinping s-au întâlnit la summit-ul "Noul drum al mătăsii" de la Beijing. În cadrul evenimentului, cei doi lideri au prezentat o viziune comună cu privire la o nouă ordine internațională. În acest context, Marc Stewart, corespondent CNN, a vorbit la Antena 3 CNN, despre planul Chinei şi Rusiei.

"Cei doi lideri au prezentat o viziune comună în timpul summit-ului cu privire la o nouă ordine internațională care să nu mai fie dominată de Statele Unite și aliații săi democrați.

Evident, este o declarație în fața lumii pentru o nouă ordine. Aceștia sunt doi lideri mondiali care au descris că au prietenie fără limite. L-am văzut pe Xi Jinping nu neapărat sprijinindu-l pe Putin, dar ne-condamnând acțiunea din Ucraina. Și Putin l-a sprijinit pe Xi Jinping în ideea sa de o nouă ordine mondială. Și asta înseamnă, de fapt, că va fi un aranjament foarte diferit și alternativ Statelor Unite care să ofere securitate globală și dezvoltare.

"Ambii lideri au vederi foarte diferite când vine vorba de Hamas"

Astăzi, la Beijing la forumul mondial "Noul drum al mătăsii" și Xi Jinping a avut audiență nu numai din partea lui Vladimir Putin, dar și lideri din America de Sud și din Asia și  Africa, pe lângă secretarul general al ONU care a fost aici. Evident, nu putem ignora ce se întâmplă acum în Israel. Nu este neapărat ceva ce a fost abordat în mod specific în timpul acestei conferințe, dar este interesant de știut că în timp ce și China, și Rusia au făcut apel la calm, ambii lideri au vederi foarte diferite când vine vorba de Hamas.

Ei văd Hamas-ul ca o organizație de rezistență, nu ca un grup terorist, cum am văzut că SUA și alte națiuni îi percep. De aici şi această idee de o nouă ordine mondială care să excludă SUA. Rămâne de văzut dacă Xi Jinping va avea şi sprijinul altor lideri pe lângă Vladimir Putin privind noua ordine mondială", a spus Marc Steward.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel