Planul pe care Prințesa Diana i l-a inspirat Prințului William în copilărie. Astăzi îl pune în aplicare

Foto: Alamy/Reuters
Foto: Alamy/Reuters

Prințul William a fost inspirat de mama sa, Prințesa Diana, cu privire la un proiect pe care astăzi îl pune în aplicare.

VEZI ȘI: Kate Middleton și Prințul William, părinți stricți cu copiii lor. Codul secret al prințesei pentru a-i determina să se comporte frumos la evenimente regale uriașe

Prințul William spune că unul dintre rolurile sale în calitate de moștenitor al tronului Marii Britanii este acela de a încerca să ajute oamenii nevoiași, explicând eforturile sale de a pune capăt lipsei de adăpost într-un documentar care va fi difuzat la sfârșitul lunii.

În iunie anul trecut, William, în vârstă de 42 de ani, fiul cel mare al regelui Charles, a lansat un proiect care se extinde pe cinci ani numit „Homewards”, despre care a spus că a fost inspirat de regretata sa mamă, Prințesa Diana, care i-a atras atenția asupra crizei când era copil.

„Cred că toată lumea are dreptul la o casă sigură și stabilă, iar acest lucru ne aduce beneficii tuturor”, spune William într-un extras din documentarul ”Prințul William: Putem pune capăt lipsei de adăpost”, lansat miercuri.

„Nu vin cu nicio altă agendă decât să încerc cu disperare să ajut oamenii care au nevoie și văd asta ca parte a rolului meu”, a mai precizat Prințul William.

Criticii au spus că este o ipocrizie ca o persoană cu averea lui William și cu multe case să vorbească despre combaterea acestei probleme.

Persoana potrivită

Întrebat dacă el este persoana potrivită pentru a conduce proiectul, William a spus: „De ce aș mai fi aici dacă nu aș folosi acest rol în mod corespunzător pentru a influența și a ajuta oamenii acolo unde pot. Și îmi plac provocările grele, îmi plac, dar nu pot să o fac singur”.

Când a lansat Homewards, Prințul William a spus că vizitele la adăposturile pentru persoanele fără adăpost împreună cu mama sa, prima când avea 11 ani, i-au lăsat o impresie profundă și de durată.

Foto: Alamy/Reuters

În 2009 a dormit în stradă într-o noapte de iarnă pentru a atrage atenția asupra acestei probleme, iar în 2022 a fost văzut vânzând pe străzile din Londra exemplare ale revistei „Big Issue”, un ziar care în mod normal este vândut de persoanele fără adăpost.

Programul său funcționează în șase locații din Regatul Unit cu scopul de a găsi și dezvolta noi soluții care ar putea fi utilizate pentru a pune capăt, în cele din urmă, problemei persoanelor fără adăpost din întreaga țară.

De asemenea, William va participa la o decernare de premii pentru Centrepoint, o organizație caritabilă pentru tinerii fără adăpost pe care o patronează, premiindu-i pe cei care și-au schimbat viața după ce au rămas fără adăpost.

Documentarul, care a urmărit activitatea Prințului William pe o perioadă de 12 luni, va fi difuzat pe 30 și 31 octombrie, conform Reuters.

Citește și:

Kate Middleton s-ar fi putut „retrage” din viața regală, dar William a făcut o mișcare sfâșietoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel