Planul Roşu de intervenţie a fost activat în urma accidentului de la Drăguşeni, Suceava, soldat cu 11 victime

Autorităţile din Suceava au activat Planul Roşu de Intervenţie în cazul accidentului care s-a produs, duminică, pe E85, la Drăguşeni. 11 persoane au fost rănite în urma coliziunii dintre o autoutilitară şi două autoturisme, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată. 

În urma evaluărilor cadrelor medicale, s-a stabilit că o victimă este inconştientă. Alte zece persoane au diferite traumatisme şi primesc îngrijiri medicale pentru a fi stabilizate, urmând să fie transportate la spital. Sursa citată a spus că pentru o optimiza gestionarea situaţiei, la nivelul judeţului Suceava s-a activat Planul Roşu de Intervenţie.

La fața locului au fost alocate două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare, şapte ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, trei echipaje SMURD şi un elicopter SMURD.

Mai mult, s-a constituit o echipă operativă formată din poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni, dar şi din cadrul Serviciului Rutier IPJ Suceava. Din primele verificări s-a constatat faptul că şoferul unei autoutilitare în care se mai aflau patru persoane şi care se deplasa din direcţia Fălticeni către Roman a pătruns pe contrasens. Prin urmare, a lovit succesiv două autoturisme ce circulau în coloană din sens opus. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a doi bărbaţi, pasageri în autoutilitara ce a pătruns pe contrasens, dar şi rănirea uşoară a celorlaţi doi pasageri din autoutilitară şi a şoferului acesteia.

Citește și - Ce faci când ți se face rău la volan. Diferența față de starea de ebrietate sau de inconștiență. Titi Aur, explicații interesante / video

De asemenea, din celelalte două autoturisme implicate a rezultat rănirea uşoară a patru adulţi şi doi copii, fără probleme majore. Toţi şoferii urmează să fie testaţi cu aparatul etilotest şi le vor fi prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Circulaţia este blocată pe ambele sensuri ale drumului. La faţa locului se desfăşoară cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Citește și - Cum tragi de volan dacă simți că te răstorni cu mașina. Titi Aur, sfaturi care îți pot salva viața / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel