Dacă se formează mucegai în casă, înseamnă că încăperea nu este bine ventilată și, prin urmare, sunt probleme serioase cu umiditatea.
Pentru a preveni ca mucegaiul să devină o problemă serioasă, îți sugerăm să cultivi aceste patru plante, care te vor ajuta să limitezi daunele.
Mucegaiul poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi astm, alergii, iritații, inflamații, erupții cutanate și probleme de respirație. Pentru a depăși această problemă, poți plasa aceste plante în toată casa, chiar și în baie. Plantele vor capta umezeala și vor reduce dezvoltarea mucegaiului pe pereți.
1. Asparagus. Planta poate fi pusă în baie. Este o plantă perenă, are o formă foarte ciudată, fiind foarte stufoasă. Se dezvoltă foarte bine între 25°C și 7°C. Iubește lumina filtrată și nu lumina directă a soarelui. Prin urmare, poate fi pusă în spatele unei ferestre.
Cum poți salva o plantă de interior, care a început să îngălbenească. Urmează acești pași simpli
2. Begonia. Begonia e o plantă perenă, colorată și frumoasă, fiind perfectă pentru a fi pusă în toate încăperile casei, dar trebuie să ai grija să nu o lași în frig și la temperaturi prea scăzute. Planta iubește temperaturile constante și le urăște pe cele prea reci. O poți așeza oriunde în casă, chiar și în bucătărie.
3. Aspidistra (Aspidistra elatior sau Pana cocoșului). Este o plantă care absoarbe o bună parte a umidității din casă. Este foarte rezistentă și supraviețuiește chiar dacă nu este întotdeauna udată. Așa că dacă nu ai mult timp să ai grijă de plante, este perfectă pentru tine. Îi place umiditatea și lumina reflectată.
Sansevieria. Cunoscută și sub numele de limba soacrei, Sansevieria este o plantă foarte rezistentă, cu o puternică putere absorbantă a mucegaiului și a umidității. O poți așeza oriunde în casă. Totuși grădinarii te sfătuiesc să o pui pe pervaz și să o uzi fără a exagera.
Sporii de mucegai inhalați sau ingerați produc efecte nocive asupra sănătății, în special a celor mai vulnerabile persoane: copii, vârstnici, persoanele cu astm și alergii, persoanele cu cancer care fac chimioterapie, cele care au primit un organ transplantat și celor care au un sistem imunitar slăbit.
Vezi si:
Hortensiile sunt printre cele mai fascinante și colorate flori. Mai ales în această perioadă a anului, când înfloresc în diverse culori, hortensiile sunt alegerea multor persoane.
O floare de hortensie este capabilă să ofere multă luminozitate unui mediu și să facă spațiul locuinței unic. O zonă, care poate părea goală, își schimbă total imaginea, dacă puneți o hortensie.
Când vorbim despre hortensii ne referim la plantele care aparțin familiei Hydrangeaceae. Acestea sunt originare din Est, fiind răspândite China, Japonia și în Thailanda. Planta are un scop ornamental, iar florile sale mari sunt excepționale.
Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele
De obicei, florile de hortensie sunt de culoare albastră. Dar știți că puteți obține culori diferite pentru această plantă?
Există factori care afectează pigmentul hortensii și care trebuie luați în considerare dacă doriți ca planta să-și schimbe culoarea după preferințele voastre.
Care este trucul și ce trebuie să faceți?
Una dintre caracteristicile naturale ale hortensiei este tocmai aceea că planta își poate schimba culoarea florilor sale, în funcție de anumite situații. Factorul decisiv care determină colorarea florilor de hortensie este solul.
Unele studii au demonstrat că aciditatea solului, în anumite situații, este capabilă să determine culoarea florilor de hortensie. Un sol deosebit de acid va determina o culoare a florii apropiată de albastrul electric; în timp ce un sol bazic va putea permite plantei să genereze flori roşiatice.
Acest lucru arată clar cum, cu o serie de mici trucuri, putem schimba efectiv aciditatea solului și, în consecință, culoarea florilor de hortensie.
Pentru a obține o hortensie cu flori, cu nuanțe care tind spre rosu, puteți introduce cenușă în sol: este o substanță care are calități alcalinizante și reușește să facă solul mai bazic.
În schimb, dacă dorim să obținem o floare de hortensie de nuanță albastru-violet, atunci am putea introduce bucăți de fier, cum ar fi unghiile sau zațul de cafea, pentru a face solul mai acid.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu