Platforma X își închide operațiunile în Brazilia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Platforma X a lui Elon Musk a anunțat că își va închide operațiunile în Brazilia.

Platforma X a anunţat sâmbătă că îşi închide operaţiunile în Brazilia "cu începere imediată" din cauza a ceea ce a numit "ordine de cenzură" din partea judecătorului brazilian Alexandre de Moraes, relatează Reuters și Agerpres.

X pretinde că Moraes l-a ameninţat în secret pe unul din reprezentanţii săi legali în statul sud-american cu arestarea dacă nu se supune unor ordine de a elimina anumite conţinuturi de pe platformă.

Gigantul social media a publicat fotografii ale unui document care ar fi semnat de judecătorul Moraes şi care prevede că o amendă zilnică de 20.000 de reali (3.653 de dolari) şi un decret de arestare vor fi impuse împotriva reprezentantului X Rachel Nova Conceicao dacă platforma nu respectă pe deplin ordinele lui Moraes.

"Pentru a proteja siguranţa staffului nostru, am luat decizia de a ne închide operaţiunile din Brazilia, cu începere imediată", a menţionat X.

Curtea Supremă din Brazilia, al cărei membru este Moraes, a declarat că nu va comenta chestiunea până nu se va lămuri în privinţa autenticităţii documentului difuzat de X.

Serviciul X rămâne disponibil pentru poporul brazilian, a anunţat sâmbătă platforma lui Elon Musk.

Anterior în cursul acestui an, Moraes a ordonat X să blocheze anumite conturi, în timp ce investighează aşa-numitele "miliţii digitale" care au fost acuzate că au răspândit ştiri false şi mesaje de ură în timpul guvernului fostului preşedinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

Moraes a deschis o anchetă în cazul miliardarului Musk după ce acesta a precizat că va reactiva conturile a căror blocare a fost cerută de judecător. Musk a numit deciziile lui Moraes "neconstituţionale".

După afirmaţiile lui Musk, reprezentanţii X au declarat însă Curţii Supreme din Brazilia că reţeaua de socializare se va supune dispoziţiilor legale.

Avocaţi care reprezintă X în Brazilia au declarat în aprilie Curţii Supreme că deficienţe operaţionale le-au permis utilizatorilor blocaţi să rămână activi pe platforma de social media, după ce Moraes a cerut X să explice de ce nu i-a respectat pe deplin deciziile.

În postări de sâmbătă, Musk l-a numit pe Moraes "o ruşine totală pentru justiţie" şi a spus că platforma nu ar fi putut să fie de acord cu cenzura secretă a judecătorului şi cu cererile lui de predare a unor informaţii private.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel