Pljeskavica este un preparat sârbesc delicios, care se prepară ușor. Iată rețeta...
Ingrediente
- 500 g carne de vită tocată
- 1 ceapă mică
- 1 cățel mare de usturoi
- 1/2 linguriță piper
- 1 linguriță rasă sare
- 1/2 linguriță chimen măcinat
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1/2 linguriță scorțișoară
Cum se prepară
Se taie ceapa mărunt și se călește într-o lingură de ulei. Când începe să se înmoaie, se pune într-un vas separat și se lasă la răcit. Se pisează bine usturoiul. Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, cu usturoiul pisat și cu condimentele și se pasează apoi într-un robot de bucătărie, până devine ca un aluat, potrivit retete.unica.ro. Se modelează aluatul din carne sub forma unei bile și se lasă la frigider timp de o oră. Cât bila de carne stă la frigider, puteți pregăti o garnitură: cartofi prăjiți, piure sau salată de varză. Aluatul din carne îl împărțim în patru bile, pe care le aplatizăm apoi cu mâinile unse cu ulei, până când ajung la grosimea de 1 centimetru. Chiftelele se prăjesc apoi într-o tigaie de teflon sau pe grătar. Se servesc calde, cu chifle și garnitură.
BONUS: Jarcovia, rețeta lipovenească
Ingrediente
1,5 kg carne de porc
2 kg ceapă
1 kg castraveţi acri
foi de dafin
bulion
Cum se prepară Jarcovia
Speli carnea şi o tai în bucăţi nu prea mici, potrivite, şi o undeşti în ulei. Ceapa, de asemenea, o cureţi şi o tai solzişori şi o undeşti în ulei. Castraveţii îi tai în rondele şi îi pui în apă rece, la desărat. într-o tigaie de vreo 5 kg pui un rând de ceapă, un rând de castraveţi, 1 rând de carne şi iar repeţi, potrivit restaurantedelux.ro.
Deasupra trebuie să fie ceapă. Pui dafin între rânduri, după aceea adaugi apă cât cuprinde şi o pui la fiert la foc mic. Din când în când o controlezi. Dacă nu este fiartă carnea, mai adaugi un pic de apă. Trebuie să scadă până rămâne uleiul deasupra. Bulionul se pune când este aproape gata. Apoi, guşti de sare, dacă mai trebuie, mai adaugi. Ţine cont că, deja, castraveţi sunt un pic săraţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu