Fenomene meteo extreme în Tulcea. Oamenii sunt scoși cu excavatorul din mijlocul viiturii / video + galerie foto

Foto: Captură foto
Foto: Captură foto

Operațiuni de salvare sunt în desfășurare în acest moment în Tulcea după ce o viitură devastatoare a luat mai multe mașini.

În acest moment, în localitatea Horia din județul Tulcea sunt foarte multe echipe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din zonă, care intervin.

Patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură și oprit într-un copac pe marginea drumului. Trei persoane au fost evacuate de pe o insuliță formată în urma viiturii, iar alte două recuperate de pe marginea drumului.

Pe Drumul Național 22D sunt mai multe autoturisme blocate pe cartea carosabilă. 

Daniel Năstase, Purtător de Cuvânt ISU Tulcea, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a oferit mai multe detalii. 

„Până la acest moment, 9 persoane au fost salvate de către pompierii ISU Tulcea. Patru persoane aflate într-un autoturism luat de viitură și blocat într-un copac de pe marginea drumului, alte 3 persoane de pe o insuliță formată în zona viiturii și alte două persoane care s-au evacuat pe marginea drumului.

În urmă cu scurt timp a mai fost identificată o persoană pe câmp care a fost preluată de către echipajele de pompieri și transportată în siguranță la primăria din comuna Horia.

Persoanele sunt în siguranță, însă s-au constituit și echipe de căutare-salvare pentru identificarea unor posibile persoane care s-au evacuat din autoturisme înainte de venirea viiturii.",a spus Daniel Năstase

Acesta a fost întrebat dacă există avertizări de alte viituri sau ploi.

„În acest moment nu a fost emisă nicio avertizare în acest scop, însă pompierii sunt la fața locului și continuă să plouă. Nu mai plouă așa torențial, însă plouă în continuare, iar drumul DN22, care face legătură între Măcin și comună Horia, este în continuare inundat. Sunt porțiuni în care apă ajunge la aproximativ 30 cm.”, a spus Daniel Năstase la Antena3 CNN. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel