Ploi abundente. Pagube de 21,8 milioane lei în 81 de localităţi din Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat într-o conferinţă de presă, joi, că ploile abundente înregistrate în perioada 17-27 iunie au provocat pagube de 21,8 milioane de lei în 81 de localităţi, din 31 de unităţi administrativ-teritoriale, urmând a fi înaintată Guvernului la Bucureşti solicitarea în vederea alocării de bani pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor.

Potrivit prefectului, într-un raport aprobat în ultima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, ploile au afectat nouă poduri, 39 de podeţe, zece punţi pietonale, 14,6 kilometri de drumuri judeţene, 58 de kilometri de reţele stradale, 126 de kilometri de drumuri comunale, 48 de kilometri de drumuri vicinale şi 4,7 kilometri de apărări de maluri. 

Prefectul a spus că pagubele cele mai mari s-au înregistrat în localitatea suceveană Boroaia, unde Sistemul de Gospodărire a Apelor a demarat deja lucrări de regularizare a râului Moldova, pentru siguranţa caselor din proximitate. 

Adomnicăi a precizat că, în baza acestui raport, se va întocmi un proiect de hotărâre de guvern, pentru alocarea de fonduri în vederea înlăturării efectelor inundaţiilor. 

În această vară, Prefectura a mai transmis două solicitări Guvernului prin care s-a cerut o sumă totală de aproximativ 300 de milioane de lei pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din 54 de UAT-uri, în perioada mai-iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel