Ploile abundente provoacă inundații fulgerătoare în Spania. Imagini dramatice

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Andaluzia, Murcia și Valencia au fost toate în alertă marți, deoarece ploile abundente în sudul Spaniei au provocat inundații și au forțat multe școli să se închidă.

Cursurile au fost anulate în peste 30 de municipalități din cauza ploilor abundente de marți, în principal în zonele Murcia, Almería și Alicante, scrie The Local Spain.

Centrul de coordonare a situațiilor de urgență din regiunea Murcia a participat la un total de 117 incidente legate de ploile de marți dimineață, mai ales în zonele Mazarrón și Campo de Cartagena. Acestea au inclus salvarea persoanelor blocate în vehicule.

Cartagena și Mazarrón au fost în cod roșu cu o prognoză de „risc extrem de precipitații acumulate într-o oră”.

Marți dimineața, la ora 5:30, Direcția Generală pentru Situații de Urgență a Comunității Autonome a activat nivelul 0 al Planului Special de Protecție Civilă împotriva Riscului de Inundații pentru întreaga regiune Murcia.

Poliția locală din Murcia a închis circulația în șapte străzi din cauza acumulării de apă și a riscului pentru populație, în timp ce în orașul Lorca au fost închise creșe municipale, birouri și servicii stradale.

Condițiile au forțat, de asemenea, întreruperea serviciilor feroviare între Cartagena și Murcia, de la 5:09 până la 9:15, marți dimineața, iar Spitalul de Rosell din Cartagena a fost inundat.

Președintele guvernului regional, Fernando López Miras, a anunțat deja, luni seară, că activitatea de învățământ în universități și în toate centrele de învățământ din 14 municipalități va fi suspendată.

De asemenea, cursurile au fost anulate în toate centrele educaționale dintr-un total de 21 de municipalități din regiunea Valencia, majoritatea în provincia Alicante. Agenția de Stat de Meteorologie (AEMET) a prezis episoade de ploaie intensă cu vârfuri de 40 de litri pe metru pătrat în doar o oră.

Youtube video image

Au fost, de asemenea, mai multe drumuri închise în provincia Alicante din cauza mașinilor blocate, a inundațiilor și a molozului.

Municipalitățile din Elche, Torrevieja și Orihuela au închis școlile marți din cauza unei alerte portocalii pentru rafale puternice de vânt, ploi abundente și condiții meteorologice nefavorabile, determinate de Centrul de Coordonare a Urgențelor din Valencia.

Aproape 400.000 de locuitori au fost afectați de închideri, care au inclus și facilități sportive municipale și parcuri publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel