Ploile își vor face de cap în următoarele zile, iar din weekend, temperaturile scad şi vom avea parte de o toamnă răcoroasă, unde ninsorile își vor face apariția în zonele montane. În anumite zone ale țării există pericol de inundații. Administrația Națională de Meteorologie va emite avertizări pe parcurs ce vremea va evolua spre situații extreme.
Joi, ploile însoţite de descărcări electrice şi răbufniri ale vântului se vor concentra peste zona de munte, dar şi peste regiunile sud-vestice, central şi nord-estice. Spre seară însă, ploile se extind şi în celelalte regiuni ale ţării. Din nou avem parte de cantităţi de apă demne de luat în seamă, având în vedere cantităţile ce vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat în unele regiuni ale ţării. Maximele însă ne amintesc încă de vară. Valorile pornesc de la 19 şi urcă până la 30 de grade în sudul Munteniei.
Bucureştiul va avea, joi, o zi însorită, dar spre seară ajung şi aici ploile, cu toate efectele electrice şi rafalele de vânt cu care ne-am obişnuit. Maxima însă anunţă o zi agreabilă, cu 27 de grade Celsius.
Vineri, vremea nu dă niciun semn de ameliorare, ba mai mult, se şi răceşte. Aversele cu tunete şi fulgere sunt prezente în mare parte din ţară, nu lipsesc nici rafalele de vânt, foarte probabil că vor fi şi căderi de grindină, iar torenţialitatea ploilor se resimte mai ales în zona montană şi în regiunile estice şi sud-estice ale ţării noastre. În plus, vântul este tot mai alert, îndeosebi în timpul ploilor. Prin urmare, temperaturile real resimţite vor fi ceva mai scăzute faţă de indicaţia termometrelor, respectiv de 16 grade în Moldova, şi nu mai mult de 27 de grade în sudul Munteniei.
În Bucureşti, vremea rămâne instabilă, mai ales spre seară şi noaptea când norii se adună tot mai mulţi şi sunt de aşteptat ploi serioase, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În aceste condiţii, evident, temperatura aerului scade faţă de ziua precedentă, la amiază nu se mai depăşesc 24...25 de grade Celsius, valoare de altfel normală pentru data din calendar.
Sâmbătă răcirea continuă, vorbim deja despre vreme rece pentru mijloc de septembrie în majoritatea regiunilor. În cursul zilei, norii stau adunaţi peste toată jumătatea estică a ţării, unde plouă pe săturate, în timp ce în rest ploile îşi fac apariţia la nivel local şi sunt sanse şi pentru câteva raze de soare. Abia noaptea aria ploilor se restrânge spre nord-estul ţării şi în celelalte regiuni cerul cerul se limpezeşte de nori.
Şi în Capitală răcirea vremii se accentuează sâmbătă, când mercurul din termometre nu mai trece de 19 grade. Cerul rămâne aproape în întregime acoperit de nori întreaga zi, sunt de aşteptat şi intensificări ale vântului, temporar plouă. Precis nu este o zi potrivită pentru planuri de petrecere a timpului în aer liber.
Duminică, termometrele mai câştigă câteva grade, însă vremea răcoroasă va fi, temepraturile se vor încadra între 16 şi 26 de grade la scara întregii ţări. În plus, în estul ţării şi în zona Carpaţilor Orientali ploile sunt încă prezente şi doar în jumătatea vestică a ţării vorbim despre o zi mai însorită, dar şi aici vântul încă dă semne de agitaţie. Iar tendinţa este ca temperaturile să rămână şi în zilele următoare mai scăzute decât cele normale pentru a doua decadă din septembrie. Nu sunt semne de încălzire semnificativă, însă vântul se mai domoleşte şi ploile preferă jumătatea nordică a ţării.
La mare, temperaturile scad spre 22-24 de grade în aer, în timp ce apa mării nu mai este deloc îmbietoare cu cele doar 20-22 de grade la ţărm. Şi, ca şi când răcirea vremii nu ar fi de ajuns, ploile cuceresc plajele de la malul Mării Negre, astfel că soarele abia dacă îşi mai face loc peste zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News