PMP, decizie privind PNL. Informație de ultimă oră

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

PMP a transmis un comunicat prin care a anunțat o nouă decizie privind colaborarea cu PNL.

Consiliul Naţional al PMP a decis, sâmbătă, continuarea discuţiilor cu PNL privind un proiect politic comun şi a desemnat o echipă de negociere în acest sens, informează biroul de presă al partidului.

„Consiliul Național al Partidului Mișcarea Populară, reunit în 13 noiembrie, a decis continuarea discuțiilor cu Partidul Național Liberal privind un proiect politic comun, desemnând și o echipă de negociere în acest sens”, a transmis PMP.

VEZI ȘI: PSD-PNL, negocieri pentru noul Guvern. Detalii de culise - anunțurile lui Cîțu în interiorul discuțiilor

Astăzi a avut loc o nouă rundă de negocieri pentru Guvern.

PNL a cerut responsabilitate în cheltuirea banului public, reduceri de costuri, reforme, susținerea mediului de afaceri, în timp ce PSD vrea taxă de solidaritate pe lux și nicio măsură pentru mediul de afaceri, conform surselor DC News.

În negocierile cu PSD, Florin Cîțu a anunțat că PNL vrea eficientizarea aparatului public, reforma în administrație, salarii legate de performanță, în timp ce PSD a adus din nou în discuție impozitul pe lux. Florin Cîțu a mai spus că la primăriile în care veniturile proprii nu ajung pentru plata salariilor să se taie din cheltuieli pentru că este nevoie de reformă și performanță în sectorul bugetar, mai spun sursele DC News.


PSD a anunțat că vrea taxă de solidaritate pe lux, pentru case de peste 120 mp, mașini de peste 50.000 de euro sau venituri de peste 100.000  euro pe an. Vor să fie crescute taxele pe proprietate, nu vor reducerea cu 25% a personalului bugetar din administrația centrală. Vor refacerea IPTANA, firma de stat de proiectare și studii de fezabilitate pentru infrastructură mare. PSD nu a anunțat vreo măsură pe care o vor pentru mediul de afaceri.

De asemenea, în negocieri,  Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele PNL,  a venit cu inițiativa  să fie acordate anumite facilități pensiunilor agro-turistice și balneo- climaterice.

Negocierile pe marginea programului de guvernare dintre PNL și PSD vor continua duminică

Negocierile pe marginea programului de guvernare dintre PNL și PSD vor continua duminică, a anunțat președintele PNL Florin Cîțu.

„Mai discutăm și mâine”, a spus Florin Cîțu la finalul întâlnirii pe care a avut-o sâmbătă cu reprezentanții PSD.

Întrebat ce capitole de negocieri au fost închise, liderul liberal a răspuns: „În afară de finanțe, justiție și muncă, le vom discuta mâine”.

Și președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că negocierile sunt în proporție de 95% finalizate.

Echipele de la PSD și PNL au negociat sâmbătă conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel