EXCLUSIV  PMP riscă să ajungă în imposibilitatea de a funcționa. AEP a decis suspendarea plății subvenției. Toni Greblă, explicații

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Partidul Mișcarea Populară riscă să ajungă în imposibilitatea de a funcționa.

De ce? Pentru că, în acest moment, PMP nu mai are acces la subvenție. L-am întrebat pe Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), de ce instituția a tăiat subvenția pentru Partidul Mișcarea Populară. Ne-a explicat că nu a fost tăiată, ci pusă într-un cont ESCROW la dispoziția partidului pentru atunci când va fi clarificată situația juridică.

Problema este că PMP riscă să ajungă în imposibilitatea de a funcționa pentru că nu știm când vom avea o soluție în justiție, mai ales că urmează an electoral.

„AEP nu a tăiat subvenția pentru PMP. Va fi acordată în continuare partidului conform prevederilor legale. Problema este că, pentru moment, AEP a decis suspendarea plății subvenției, mai precis, depunerea se face într-un cont ESCROW, la dispoziția partidului pentru atunci când va fi clarificată situația juridică a PMP.

În prezent, există două conduceri ale acestei formațiuni care își dispută în justiție această chestiune. Altfel spus, în Registrul Partidelor Politice la Tribunal figurează la președinte o anume persoană, iar plata se făcea către partid fiind reprezentat de altă persoană. Drept urmare, am decis ca până la soluționarea în instanță a disputei, subvenția să fie într-un cont ESCROW. Nu există o situație clarificată cu privire la reprezentantul legal al PMP”, a zis Toni Greblă pentru DC News.

„Când se rezolvă situația în justiție, atunci partidul va primi subvenția și pentru perioada când plata a fost suspendată. Suma este depusă într-un cont ESCROW și va fi la dispoziția partidului atunci când situația juridică va fi clară”, ne-a mai zis Toni Greblă.

În februarie 2022, Partidul Mişcarea Populară a avut un Congres în urma căruia preşedintele de atunci, Cristian Diaconescu, a fost învins, prin votul delegaţilor, de eurodeputatul Eugen Tomac. O lună mai târziu, noua conducere colectivă a PMP l-a exclus din partid pe Cristian Diaconescu. Ulterior, Cristian Diaconescu a contestat în instanță decizia de înlăturare de la conducerea PMP. 

„Partidul are o conducere legitimă, aleasă la Congresul Partidului din 19.02.2022, și își continuă activitatea ca până acum, în baza deciziilor luate în forurile statutare ale PMP, potrivit legii. 

Vă asigurăm că oponenții noștri care urmăresc blocarea PMP, inclusiv prin acțiuni nejustificate în instanță, nu vor avea câștig de cauză. Rămânem consecvenți valorilor și principiilor în baza căora ne-am înființat în urmă cu 9 ani și continuăm să luptăm pentru români și pentru România!”, transmitea PMP într-un comunicat de presă, remis în februarie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel