Pneumonia misterioasă din China provoacă îngrijorare la nivel global. Dr. Adrian Marinescu: Pot să apară complicații mai mari

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @DCStudio
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @DCStudio

Pneumonia misterioasă din China provoacă îngrijorare la nivel global. Medicii susțin că este neobișnuit ceea ce se petrece în țara asiatică. Dr. Adrian Marinescu a explicat care sunt simptomele unei infecții virale care trebuie să ne alarmeze.

China se confruntă cu o creștere a bolilor respiratorii, inclusiv a pneumoniei, la copii. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat săptămâna trecută că infecțiile comune de iarnă, mai degrabă decât apariția unor noi agenți patogeni, stau la baza creșterii cazurilor de spitalizare.

O creștere a infecțiilor era de așteptat în țară în acest sezon de iarnă, primul din China fără restricții legate de COVID-19 de la începutul pandemiei în 2020. Ceea ce este neobișnuit, spun epidemiologii, este prevalența ridicată a pneumoniei în China. Atunci când restricțiile legate de COVID-19 au fost relaxate în alte țări, gripa și virusul sincițial respirator (RSV) au fost în principal responsabile de creșterea îmbolnăvirilor, potrivit Nature.

2. Sursă foto... (physician-noting-down-symptoms-patient_41416800.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @rawpixel.com

OMS a solicitat lămuriri

OMS a solicitat informații, inclusiv rezultate de laborator și date privind tendințele recente în răspândirea bolilor respiratorii, autorităților sanitare din China săptămâna trecută. Aceasta a venit în urma rapoartelor din mass-media și a Programului de Monitorizare a Bolilor Emergente, un sistem disponibil public gestionat de Societatea Internațională pentru Boli Infecțioase, cu privire la "pneumonii nediagnosticate".

Într-o declarație din 23 noiembrie, OMS a afirmat că autoritățile sanitare din China au atribuit creșterea spitalizărilor începând cu octombrie unor agenți patogeni cunoscuți, cum ar fi adenovirusurile, virusul gripal și RSV, care de obicei provoacă doar simptome ușoare asemănătoare răcelii.

Cu toate acestea, creșterea numărului de copii internați în spital începând cu luna mai, în special în orașe din nord precum Beijing, se datorează în principal Mycoplasma pneumoniae, o bacterie care infectează plămânii. Aceasta este o cauză obișnuită a "pneumoniei de tip mers", o formă a bolii care este de obicei relativ ușoară și nu necesită odihnă la pat sau spitalizare, dar care afectează grav copiii în acest an.

Infecțiile virale, problematice

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a vorbit în exclusivitate la DC MEDICAL despre infecțiile virale și complicațiile pe care acestea le pot da.

...

Citiți mai departe pe DC Medical.ro: https://www.dcmedical.ro/pneumonia-misterioasa-din-china-ingrijorari-la-nivel-global-adrian-marinescu_647518.html?fbclid=IwAR2undnsokOlE54ELE3hSOpaoYrHyw0cirgbyzCRa0hJg_eTWjeRImckUzY 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel