PNL, dublă măsură cu deciziile CCR. Vosganian: Îmi aduc bine aminte, eram membru PNL

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Varujan Vosganian face o paralelă între modul în care mediul politic a reacţionat la decizia CCR de invalidare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu şi ce s-a întâmplat miercuri, după decizia privind amenzile date în perioada stării de urgenţă. 

"În anul 2012, Curtea Constituțională a României (CCR a invalidat referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Deși era limpede că pragul nerealizat de 50% se întemeia pe liste electorale iluzorii, iar numărul de voturi pentru demitere (7.404.000) a fost cu mult mai mare decât cel cu care Băsescu fusese ales (5.277.000), ba chiar mai mare decât numărul de voturi obținut de orice candidat la președinție din 1990 încoace, Partidul Național Liberal a acceptat decizia CCR. Eram membru PNL și îmi aduc aminte bine vremurile acelea în care procurorii lui Băsescu invadaseră satele punând sătenii să jure pe capota mașinii cu mâna pe Biblie dacă au votat sau nu.

Acum, CCR a luat câteva decizii în apărarea ordinii constituționale. Cum reacționează PNL-ul de azi? Președintele de facto al PNL, Klaus Iohannis, consideră CCR o construcție a PSD, cu credibilitatea puternic zdruncinată. Președintele manciurian al PNL, Ludovic Orban, consideră că deciziile CCR sunt un îndemn la anarhie. Iar brelocul PNL, Rareș Bogdan, îi numește pe judecătorii CCR politruci, șpăgari și pupincuriști. Câtă diferență între PNL de atunci și cel de acum...", a scris pe Facebook deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel