PNL anunţă liste comune ACD - PSD, la alegerile pentru Consiliul Judeţean Arad

Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Arad, Ioan Cristina a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, că ACD şi PSD vor avea, la alegerile din 2012, liste comune de candidaţi.

„Am fost abilitat de preşedintele Crin Antonescu că Alianţa de Centru- Dreapta şi PSD vor avea liste comune de candidaţi pentru alegerile locale şi parlamentare din vara şi toamna anului 2012. Vom avea candidaţi comuni la Primăria Municipiului Arad, liste comune la Consiliul Judeţean, dar şi candidaţi comuni la primăriile oraşelor din judeţ. Nu este obligatoriu însă ca la nivelul comunelor să avem candidaţi comuni pentru funcţia de primar sau liste comune pentru consiliile locale, dar aceste aspecte vor fi stabilite la momentul potrivit“, a declarat Ioan Cristina, potrivit Agerpres.

Apariţia noii construcţii politice (ACD) a fost salutată şi de Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad. „Am susţinut această idee încă din 2008 şi dacă s-ar fi constituit această alianţă, PDL nu s-ar mai fi aflat într-o barcă atât de mare. Dar este bine că s-a făcut şi acum. Faptul că această alianţă s-a făcut arată că toţi suntem conştienţi de necesitatea unificării opoziţiei împotriva guvernului portocaliu care face numai tâmpenii“, a declarat la rândul său liderul conservatorilor arădeni.

Prezent la conferinţa de presă, deputatul liberal Mihai Calimente a subliniat importanţa noii alianţe, despre care a afirmat că, împreună cu PSD, va lăsa PDL fără alternative.

„Această alianţă de centru dreapta şi eventuala asociere cu PSD, face ca PDL să se agite. Este practic un partid izolat în viaţa politică a României iar posibilităţile de manevră ale acestui partid şi ale lui Traian Băsescu s-au limitat drastic. În perspectiva alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor sunt sigur că mulţi dintre PDL- işti vor încerca să se replieze, pentru că nimeni nu vrea să parieze pe un cal perdant'“, a declarat deputatul liberal arădean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel